Vorige
Nieuws

Yolanda van Rijswijk en Karlijn Mol genomineerd Cobouw Bouwvrouw 2020

Yolanda van Rijswijk en Karlijn Mol zijn genomineerd voor Cobouw Bouwvrouw 2020 respectievelijk Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent. Zij maken kans om op 3 september de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Yolanda van Rijswijk is hoofd Productie van Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West. Karlijn Mol is werkzaam als manager Duurzaamheid bij Dura Vermeer Divisie Infra. Yolanda van Rijswijk is geselecteerd uit ruim tachtig aanmeldingen en neemt het in de finale op tegen Dorien Staal, directeur bij TBI Voorbij Prefab en Yvonne van der Hulst, directeur/eigenaar bij Van der Hulst Bouwbedrijf. Voor de titel Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent hadden zich eveneens tachtig vrouwen aangemeld. Karlijn Mol gaat in de finale de strijd aan met Suze Gehem, directeur De Groene Grachten, Rooftop Revolution en Green Light District en Laura Renirie, vestigingsdirecteur bij Unica.

SELECTIE

Voor Cobouw Bouwvrouw 2020 heeft de jury onder voorzitterschap van Nina van Arum niet alleen gelet op omzetverantwoordelijkheid en aan hoeveel medewerkers de vrouwen leiding geven, maar ook op de manier hoe de vrouwen zich positioneren in de sector: hoe dragen zij bij aan diversiteit, aan het stimuleren van jonge generaties en aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Ook is extra gelet op ondernemerschap. Bij Cobouw Bouwvrouw 2020-Jong Talent is gekeken naar vrouwen onder de 35 jaar en die in hun korte carrière al een paar mooie stappen hebben gemaakt of belangrijke initiatieven hebben ontwikkeld.

Yolanda van Rijswijk

Karlijn Mol

OVER YOLANDA 

Yolanda van Rijswijk is hoofd Productie en MT-lid van Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West. Daarnaast is ze bestuurslid van EVA, het vrouwennetwerk van Dura Vermeer. Ze is verder lid van het projectteam Techniekbazen, waarbij ze scholieren stimuleert de bouw in te gaan. Yolanda staat bekend als een gedreven vakvrouw die met aanstekelijke passie haar werk doet. Ze is ervan overtuigd dat diversiteit en verbreding belangrijke succesfactoren zijn voor de bouw.

OVER KARLIJN 

Karlijn werkt ruim twee jaar als manager duurzaamheid voor de divisie Infra. In haar rol heeft ze de duurzaamheidsstrategie binnen de divisie Infra van Dura Vermeer ontwikkeld en geïmplementeerd. Ze heeft het partnerprogramma "De Circulaire weg" geïnitieerd en opgezet: een samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, een aantal provincies en gemeenten. Verder heeft ze een driejarige samenwerking tussen Dura Vermeer en Nyenrode Business University tot stand gebracht die zich richt op het verduurzamen van de bouwsector . Karlijn weet partijen enthousiast te maken voor projecten en het doen van innovaties.

​BEKENDMAKING WINNAAR

Op 3 september om 15.00 uur wordt via een livestream op Cobouw.nl de winnaar bekendgemaakt. Naast de uitreiking, staat de uitzending volledig in het teken van 'de bouwvrouw', met tips en tricks over hoe vrouwen zich in een door mannen gedomineerde sector zichtbaar kunnen maken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.