Vorige
Nieuws

Zo, dat ging nog maar net goed!

Dumpert-presentator René van Leeuwen dacht even lekker snel en makkelijk te kunnen doen op een steiger. Dat liep maar net goed af. Gelukkig weet onze veiligheidsexpert Pieter-Jan Licht wel hoe het moet. Wat er precies gebeurde? Bekijk aflevering 2 van onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’ over valgevaar. Met uiteraard weer een hilarische versie van ‘DuraKeeten’.  

Vallen van hoogte en vallende VOORwerpen 

Vallen van hoogte is één van de belangrijkste oorzaken van gemelde ongevallen. De meeste slachtoffers vallen van een ladder, trap, opstapje, dak en steiger. Werkplekken moeten veilig zijn en die verantwoordelijkheid ligt bij iedereen.  

Een ander groot risico in de bouw- en infrasector is vallende voorwerpen. Hoe klein het voorwerp ook is, de impact is altijd groot. Zorg dus altijd voor een schone en veilige werkplek, zeker in de nabijheid van vloerranden en sparingen. Het nut van een kantplank is voor iedereen duidelijk. En als je weet dat het vallen van objecten toch een risico is, zet je het onderliggend werkgebied af. Ook die verantwoordelijkheid ligt bij iedereen.  

Dag van de Veiligheid  

In aanloop naar de Dag van de Veiligheid op 30 maart lanceren wij elke week een nieuwe video waarbij we op een luchtige manier een toprisico onder de aandacht brengen. Veiligheid is geen grap. Maar mensen bewust maken van de risico’s kan best op een luchtige manier. Zo maken we impact, zo brengen we de gevaren en de maatregelen keer op keer in beeld. Want wat pas gevaarlijk is: wennen aan risico’s!   

Maak kans op een prijs  

Zie jij een (on)veilige situatie of een (bijna)ongeval? Handel ernaar en meld je actie in de SAVE app. Heb je  ideeën hoe we risico's nog beter kunnen voorkomen? Ook dan ontvangen wij het graag via de SAVE App. Onder alle personen die tot en met 30 maart een melding doen met #dvdv in de omschrijving, verloten wij een prijs. De prijswinnaars maken wij op 31 maart bekend.   

Check de toolboxen in de SAVE app voor meer informatie over valgevaar:  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.