Vorige
Nieuws

Zo ging het dorp Nobelhorst in Almere in bijna 10 jaar tijd naar 3.000 bewoners (video)

Op nog geen vijf kilometer van Almere Stad staat sinds 2013 het ‘dorp’ Nobelhorst. Dit unieke dorpje telt intussen al ruim 3.000 bewoners. Samen met Gemeente Almere en Woningcorporatie Ymere ontwikkelden en bouwden we de huizen in de eerste dorpskernen van Nobelhorst; Het Brinkdorp en delen van De Vallei. Deze zijn alweer een aantal jaar bewoond. Ondertussen zijn we aan de slag met het volgende deel: Het Marktdorp. Met de groei van het dorp groeien ook de voorzieningen. Van een kleine buurtsuper, school en huisartsenpraktijk tot openbaar vervoer, een kapper en een eetcafé. En er komen steeds meer voorzieningen bij.  

Iedere buurt een eigen karakter

Wat Nobelhorst uniek maakt in Nederland is dat het dorp voor een groot deel bestaat uit initiatieven van bewoners en ondernemers. In het dorp Nobelhorst heeft elk buurtje zijn eigen karakter en zijn de huizen verschillend. Bewoners kunnen een kant-en-klaar huis kopen, maar ook een eigen wooninitiatief bedenken, een kavel of een aankleedhuis kopen. Ook huurders met speciale wensen zijn welkom.

Fase 1 Het Brinkdorp

Fase 1 staat al een tijd met De Schaapskooi, De Brink, De Houtzagerij, De Hoeve en als kopstuk Het Landhuis. Onze collega Daphne laat hier samen met een aantal inwoners van Nobelhorst zien hoe Fase 1 er nu uit ziet. (Tekst gaat verder onder de video.)

Het dorp Nobelhorst - Dit zeggen de bewoners over de eerste fase

Fase 2 De Vallei

Het laatste deel van fase 2 is bijna gereed. In dit waterrijke gebied wonen de eerste bewoners al en wordt nog gebouwd. De eerste buurtjes De Brouwerij en De Boerderij zijn omringd door water. Via de Boerderij loop je zo De Houtwal in. Ook kinderopvang Sterrenrijk en ecologische basisschool de Verwondering liggen in de Vallei. Het laatste buurtje Het Klooster is in aanbouw en dé blikvanger aan de bosbeek. (Tekst gaat verder onder de foto's.)

Het Klooster wordt momenteel gebouwd door het team van collega's Bernard, Sjon, Nabyl en Jeroen.

Het Klooster

1
4

Fase 3 Het Marktdorp

Fase 3 heeft de naam ‘Het Marktdorp’ en is nu in voorbereiding. Het Marktdorp bestaat uit Het Dorpshart, De Eilanden en Aan Het Bos. Het Marktdorp wordt ontwikkeld met extra aandacht voor groen. Dit zie je niet alleen terug in de prachtige deels groene oevers, maar ook in de extra groene en autoluwe straten met vele bomen en parkeerbossen.

Bekijk in deze video hoe Nobelhorst er nu uitziet!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.