Vorige
Nieuws

Zorgkliniek Tergooi MC Clinics Hilversum is opgeleverd!

Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe vierden op 7 maart de oplevering van de nieuwe zorgkliniek voor Tergooi, in opdracht van Cofinimmo NV. Met de overhandiging van de sleutels is het gebouw op zorgpark De Monnikenberg klaar voor de inhuizing, die plaatsvindt op hemelvaartsdag 2023. Een bijzondere plek midden in het bos, met als doel: patiënten en medewerkers optimaal faciliteren en een zo prettig mogelijk verblijf bieden.

Koert Terhürne, namens de bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe: “Het doet ons goed dat we met de oplevering van deze zorgkliniek rechtstreeks bijdragen aan een moderne omgeving voor zorgbehoevenden uit de regio en haar zorgverleners. Toekomstbestendigheid en het welzijn van de gebruikers stonden hierbij centraal. De hechte samenwerking van het team, hun betrokkenheid en transparantie hebben onder andere bijgedragen aan een nieuwe opdracht voor het volgende bouwdeel. We gaan er graag mee aan de slag!“

De zorgkliniek

Tergooi Hilversum brengt al haar klinische zorg samen in het bosrijke zorgpark De Monnikenberg. Met een vloeroppervlak van 6.700 m2 biedt het gebouw plaats aan een aantal poliklinieken, zoals dermatologie (inclusief spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met hand- en polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC) en de Diagnosestudio. Ook biedt het gebouw de nodige kantoorruimte voor de staf en directie.

Het team

Midden tussen de bomen

Te gast in het landschap, met welzijn voorop

In dit gebouw draait het om het welzijn van de patiënten en de medewerkers. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg kan worden geleverd, ook in de toekomst. Het klimaatsysteem is zo ingericht dat het universeel te gebruiken is voor een veelvoud van activiteiten, van medische tot kantoorfuncties. Het gebouw is te gast in het landschap. Een vertrekpunt dat opnieuw een helder gebouw oplevert, dat zich evenwichtig en rustig verhoudt tot de omringende natuur.

Dura Vermeer en Trebbe zijn vanaf het voorlopig ontwerp betrokken, in samenwerking met bouwpartner De Groot Installaties. Het ontwerp komt van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en installatie adviseur Deerns. ABT was verantwoordelijk voor projectmanagement, directievoering en toezicht.

Gebouw E opgeleverd en gestart met het F-gebouw

Eerder werd kernziekenhuis ABCD gerealiseerd, nu gebouw E. Tergooi MC neemt al deze gebouwen op Hemelvaartsdag 2023 in gebruik. Eind Q2 2023 maakt bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe in opdracht van Tergooi een start met het nieuwe F-gebouw. Dit betreft de renovatie en nieuwbouw van o.a. laboratorium, grootkeuken, logistieke hal en diverse stafafdelingen. Ook het aanleggen van een ondergrondse verbinding tussen dit F-gebouw en het kernziekenhuis. Naar verwachting wordt dit gebouw eind 2024 in gebruik genomen.

1
6
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!