Vorige
De Elementen Spijkenisse

Nieuw wonen aan de oude maas.

Spijkenisse
04/2008 - 03/2020
Bouw & Vastgoed

De Elementen is een belangrijke nieuwe wijk aan het worden in Spijkenisse. De wijk verbindt het centrum met het water van de Oude Maas. De 2.500 woningen in De Elementen zijn niet van vandaag op morgen gebouwd. De planning strekt zich uit over vele jaren. Stukje bij beetje is (en wordt) De Elementen ontwikkeld in vier deelgebieden. Het Park, Het Terras aan de Maas, Het Land en De Haven. Deelgebieden De Dijk en Het land zijn al gerealiseerd. 

Vier deelgebieden

Stukje bij beetje is (en wordt) De Elementen ontwikkeld in vier deelgebieden. Het Park, Het Terras aan de Maas, Het Land en De Haven.

Unieke sfeer

De binding met water is van groot belang. Door de ontwikkeling van dit nieuwe deel van Spijkenisse wordt de band met het water nog sterker.

VIER DEELGEBIEDEN

We zijn gestart met ‘Het Park’ om de eerste bewoners een fijne plek te geven om te ontspannen. Met de komst van ‘De Dijk’ hebben we de skyline van Spijkenisse vormgegeven. Er zijn inmiddels drie hoge woontorens van internationale allure verrezen. De vierde woontoren is in aanbouw. De brede lanen en grote voortuinen maakt dat ‘Het Land’ een wijk is die meteen vertrouwd aanvoelt. De architectuur lijkt zo weggelopen uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De stijl die nog altijd aanspreekt. ‘De Haven’ is het volgende deelgebied in De Elementen. In de jachthaven van Spijkenisse wordt een echt stoere haven met grote pakhuizen, statige notariswoningen en luxe kadewoningen.

UNIEKE SFEER IN DE STAD

De Haven’, het volgende deelplan binnen De Elementen, brengt een unieke sfeer in de stad. Met ruimte voor pleziervaart, schepen, woon-werk ruimten en de mogelijkheid voor het uitoefenen van beroepen aan huis. Daarnaast komt er in ‘De Haven’ plek voor kantoren en horeca. De ontwikkeling van ‘De Haven’ wordt in fases uitgevoerd. Net zoals bij ‘Het Land’, waar de woningen van inmiddels fase 13 snel zijn verkocht.

Op de ontwikkeling van ‘De Haven’ mogen we echt trots zijn. Hier kunnen toekomstige bewoners straks prachtig wonen aan een moderne haven. Waar plek is voor een eigen boot voor de deur. Kopers van een woning in het project De Haven kunnen namelijk ook een ligplaats in erfpacht kopen.

Daarnaast is voor Spijkenisse de binding met het water van groot belang. Veel inwoners van de stad werken in de directe omgeving die in direct verband staat met de haven. Door de ontwikkeling van dit nieuwe deel van Spijkenisse wordt de band met het water nog sterker.

De Elementen in vogelvlucht

Spijkenisse is vanaf de jaren 70 uitgegroeid als groeikern. Het dorp met 2.500 inwoners groeide uit tot een stad met 75.000 inwoners. Er werd veel gebouwd met als gevolg veel eentonige woonwijken met rijtjeswoningen. Het centrumplan en de nieuwe woonwijk De Elementen moest daar verandering in brengen. Met een daverend succes. Dura Vermeer bouwde samen met Vorm en Balast Nedam aan een bijzondere woonwijk met een unieke sfeer. In 2020 is de 1.000ste woning in De Elementen opgeleverd. 

 

Nieuwe skyline

Spijkenisse kent nu een skyline waar woontorens weerspiegelen in de Oude Maas. In de villawijk Het Land hebben de woningen een jaren '30 sfeer aan brede groene lanen. De nieuwe jachthaven is in aanbouw met karakteristieke Kadewoningen met de mogelijkheid tot een eigen boot voor de deur. 

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.