Vorige
De Helmholtzstraat in Amsterdam

Renovatie kantoor voor een groener label

Aan de Helmholtzstraat in Amsterdam heeft Dura Vermeer een kantoor van 6.800m² volledig gerenoveerd. Naast het vernieuwen van de gevel is het pand ook bouwkundig en installatietechnisch gerenoveerd. Het gerenoveerde pand heeft tegenwoordig een Greencalc+ label A.

WERKZAAMHEDEN

De buitengevel is vernieuwd met nieuwe kozijnen. Binnen zijn alle elektrische installaties vervangen, nieuwe installaties aangebracht, puien zijn vervangen, akoestische plafonds gemaakt, de dakbedekking is geïsoleerd en vernieuwd, sanitair is vervangen en op het dak is er een nieuwe corridor gemaakt en een daktuin met terras gerealiseerd. Tijdens de renovatie bleef de eerste verdieping gewoon in gebruik.

LOGISTIEK

Doordat de winkels onder het kantoor open bleven voor publiek was de bouwplaats beperkt en goed afgeschermd met hekken. Verkeersstromen werden goed gescheiden. De gevel was ingepakt en met spandoeken werd de ingang aangegeven. Voor het bereiken van de garage en de supermarkt zijn tunnels gebruikt. Door het toepassen van just in time delivery, kleine voorraden en goede omgevingsinformatie was het een succesvol project. De meerwaarde bij dit project lag in een slimme routing en continu overleg met onze opdrachtgever waardoor de strakke planning kon worden gehaald.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.