Vorige
DuPont Nutrition & Biosciences

Een nieuw hypermodern onderzoekslaboratorium.

9.500 m2
Leiden
04-2018 - 03-2020
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer heeft in opdracht van DuPont Nutrition & Biosciences binnen twee jaar een nieuw pand ontwikkeld en gerealiseerd op het Leiden Bio Science Park. Op woensdag 18 maart 2020 heeft Dura Vermeer aan DuPont de nieuwe locatie formeel opgeleverd. Met oog op de zeer urgente COVID19 maatregelen heeft de oplevering in minimaal comité plaatsgevonden; overige belangstellenden waren in de gelegenheid de oplevering via een livestream te volgen.

Het nieuwe pand beslaat circa 7.200 m2 met nog eens 2.300 m2 parkeerruimte onder het gebouw en is een flexibele en inspirerende werkplek geworden voor het team van DuPont.

Modern

Zo heeft het onderzoekslaboratorium een hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking.

Ruime ervaring

Dura Vermeer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van onderzoeklaboratoria, door projecten als Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen, Genmab Research and Development Center in Utrecht en DIFFER in Eindhoven.

Modern laboratorium

Het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand zal iedere medewerker volledig in zijn of haar functie ondersteunen. Zo zijn er in het nieuwe gebouw verschillende functies ondergebracht waaronder een onderzoekslaboratorium met hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking.

DuPont Nutrition & Biosciences, een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor de voedsel-, gezondheids-, farma- en biotechnologie-industrie. Zo wordt er gewerkt aan ingrediënten die het leven van mensen gezonder kunnen maken, wassen op lage temperatuur mogelijk maakt en diervoeding hoogwaardiger maakt waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt iconisch vastgoed

Dura Vermeer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van onderzoeklaboratoria, door projecten als Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen, Genmab Research and Development Center in Utrecht en DIFFER in Eindhoven. Deze expertise en de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid waren onder meer redenen voor DuPont N&B om voor Dura Vermeer te kiezen.

Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand van DuPont. “Medio 2018 zijn we met de ontwikkeling van dit pand begonnen en begin 2019 met de bouw. Nu, twee jaar later, kijken we terug op een geweldig project en een mooie duurzame samenwerking met DuPont”- aldus Roy van Lieshout (Projectdirecteur Dura Vermeer Vastgoed).

DuPont Nutrition & Biosciences

En wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor de voedsel-, gezondheids-, farma- en biotechnologie-industrie.

Inspirerende en flexibele werkomgeving

Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten past perfect bij de wensen van DuPont. Een dergelijk laboratorium dient te voldoen aan hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking. Het pand vereist specifieke functionaliteiten en moet passen bij de ontwikkelambities en het innovatieve karakter van het werkgebied.

Het team van DuPont N&B kan zich in het nieuwe pand perfect ontplooien. "Dura Vermeer begrijpt waar we naar op zoek zijn. Dit gebouw vereist specifieke functionaliteiten, maar moet ook passen bij onze ontwikkelambities en het innovatieve karakter van ons werkgebied. Onze mensen moeten zich hier optimaal kunnen ontplooien", vertelt Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Nutrition & Biosciences.

 

Lees meer op Vastgoed voor Iconen

 

DuPont in vogelvlucht

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.