Vorige
ING 'Linden'

Transparante en verbindende kantoorlocatie

Amsterdam
Status: in uitvoering
Bouw & Vastgoed

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West is in opdracht van ING Nederland gestart met de bouw van het nieuwe ING kantoor 'Linden' aan de Bijlmerdreef 98 in Amsterdam-Zuidoost.

Laanderpoort wordt Linden

Het project betreft de herontwikkeling van het bestaande kantoorpand Laanderpoort naar het kantoorgebouw Linden. De naam Linden past in de ‘familie’ van bomen en plantennamen, waar ook andere kantoorlocaties van ING in Amsterdam naar zijn vernoemd, zoals Cedar, Acanthus en Maple.

Linden, een ontwerp van Paul de Ruiter Architects, krijgt een bruto vloeroppervlakte van 51.000m², en bestaat uit 13 verdiepingen met twee onderling verbonden gebouwen en zes atria. De open en transparante ruimtes bieden flexibele werkplekken die passen bij de manier van werken van ING. In de transparante plint komen diverse voorzieningen, zoals horeca en sportfaciliteiten. Naar verwachting betrekt ING Nederland medio 2027 de nieuwe hoofdkantoorlocatie. 

Klimaatadaptief

Het gebouw is straks klimaatadaptief en wordt onder andere voorzien van een warmte koude opslag, klimaatplafonds, een dak met zonnepanelen en waterberging. Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het naastgelegen ING hoofdkantoor Cedar, en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in de buurt te versterken. De ambitie van zowel ING Nederland als Dura Vermeer is om met de realisatie van hoofdkantoorlocatie Linden een BREEAM Outstanding-certificaat te behalen.

De open en transparante ruimtes bieden flexibele werkplekken die passen bij de manier van werken van ING

Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het naastgelegen ING hoofdkantoor Cedar, en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in de buurt te versterken

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Gökhan Bayram

Hoofd Productie Utiliteitsbouw Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Gökhan Bayram