Vorige
Mrija

De Oekraïense wijk van Vlaardingen

Dura Vermeer heeft in opdracht van de gemeente Vlaardingen meegewerkt aan de realisatie van Mrija, een compleet nieuwe woonwijk voor Oekraïense ontheemden. De wijk biedt 1000 vluchtelingen een tijdelijke thuisbasis. Mrija betekent ‘droom’ in het Oekraïens en staat symbool voor het dromen van een Oekraïne waar geen oorlog heerst.  

Binnen de combinatie LOO (Langdurige Opvang Oekraïners) heeft Dura Vermeer met Heijmans verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Van de realisatie van de infra, riolering, kabels en leidingen tot aan de fundering van de woningen en de inrichting van het terrein. In oktober 2022 is gestart met de werkzaamheden op locatie en nog geen jaar later, in augustus 2023, is de laatste sleutel overhandigd.  

De nieuwe wijk telt in totaal 400 flexwoningen en zijn een mix van studio's en twee- en driekamerappartementen. De woningen zijn ingericht met een douche, kledingkast, toilet, bed, keuken, tafel en televisie. Mrija ligt aan de rand van de gemeente Vlaardingen en is met winkels en openbaar vervoer op loopafstand gunstig gelegen. 

Mrija is meer dan alleen een plek om te wonen. Met een basisschool, dokterspraktijk, gymzaal en speelvoorzieningen kunnen de Oekraïners hier weer proeven van het leven zonder op de vlucht te hoeven zijn. De wijk blijft tot medio 2026 staan. 

Mrija, de Oekraïense wijk van Vlaardingen

Droom

Mrija betekent ‘droom’ in het Oekraïens en staat symbool voor het dromen van een Oekraïne waar geen oorlog heerst.

Mrija, de Oekraïense wijk van Vlaardingen

Meer dan alleen een plek om te wonen

De wijk heeft een basisschool, dokterspraktijk, gymzaal en speelvoorzieningen.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!