Vorige
De Amsterdamse Van der Pekbuurt

Behoudt haar oorspronkelijke charme.

Amsterdam
09-2015 - 03-2017
Bouw & Vastgoed

Als ketenpartner van woningcorporatie Ymere realiseren wij een langlopend renovatieproject in een bijzondere buurt: de Amsterdamse Van der Pekbuurt. In 1926 ontwierp architect Jan Ernst van der Pek hier woningen voor arbeidersgezinnen.

Beschermd stadsaanzicht

Daarom hebben wij ervoor gezorgd er rekening wordt gehouden met het historische karakter van de wijk.

Ardbeiderswoningen

In 1926 zijn deze woningen ontworpen door architect Jan Ernst van der Pek.

90 jaar later is bij deze woningen sprake van meerdere problemen: de keukens zijn te klein en niet meer van deze tijd, sommige woningen hebben geen normale douche, elektra en kachels zijn oud en onveilig. Bovendien hebben gehele woningblokken te maken met vocht- en funderingsproblemen.

Wij hebben eerst voor twaalf proefwoningen een complete woningrenovatie uitgevoerd, waarbij de voorgevels, achtergevels en kopgevels zijn blijven staan. De kozijnen, het voegwerk en de dakpannen zijn vervangen. De fundering is verbeterd en wij hebben de woningen bovendien energiezuiniger én duurzamer gemaakt. De twaalf woningen zijn een voorbeeld voor het verdere renovatieproject, waarbij in de komende tien tot vijftien jaar, jaarlijks 100 tot 150 woningen zullen worden gerenoveerd.

De Van der Pekbuurt heeft een beschermd stadsaanzicht. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat rekening wordt gehouden met het historische karakter van de wijk. In samenwerking met Bureau Monumentenzorg is een uitgebreid Programma van Eisen opgesteld voor de buitenkant van de woningen. Deze wordt kwalitatief sterk verbeterd, waarbij de oorspronkelijke uitstraling tóch hetzelfde blijft. Het behoud van het karakter van de wijk wordt door ons altijd zoveel mogelijk nagestreefd.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.