Vorige
Staalmeesters in Fijnaart

Het voormalige ZNS-terrein omtoveren tot woonparadijs

57 betaalbare, duurzame woningen op de plek van de oude staalfabriek

Boomgaardstraat, Fijnaart
Gemeente

Het voormalig bedrijventerrein van de Zuid-Nederlandse Staalbouw omtoveren tot woonparadijs. Met maar liefst 57 betaalbare, duurzame woningen in een groen, waterrijk gebied. Dat is de bedoeling van het herontwikkelingsproject in Fijnaart. Inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk en is Dura Vermeer Bouw Zuid druk bezig met alle voorbereidende werkzaamheden, in samenwerking met Dura Vermeer Infra Regio Zuid West.

Voor ieder wat wils

Het Staalmeestersproject brengt een gevarieerde, groene woonervaring naar Fijnaart. Met een divers aanbod van 57 grondgebonden woningen, met ieder hun eigen uitstraling en een knipoog naar de historie van de Zuid-Nederlandse Staalfabriek. Van knusse starterswoningen tot royale hoekwoningen, is er voor ieder wat wils. 

Dura Vermeer Bouw Zuid pakt dit project op in opdracht van gemeente Moerdijk. Elk aspect van het ontwerp is zorgvuldig overwogen om de toekomstige bewoners een comfortabele en duurzame leefomgeving te bieden. Van de waterhuishouding tot de erfafscheidingen, alles is ontworpen met het oog op de toekomst. Sterker nog, dit project is gebouwd om een eeuw mee te gaan, een bewijs van onze duurzaamheidsambities.

Sterk staaltje samenwerken

Omdat het in dit project niet alleen draait om woningbouw, maar ook om de inrichting van de openbare ruimte, heeft Dura Vermeer Bouw Zuid de hulp ingeschakeld van onze Divisie Infra. Dit heeft geleid tot een efficiënte samenwerking waarbij we vroeg in het traject de juiste keuzes kunnen maken, wat tijd en meerwerk bespaart. Bovendien stelt deze samenwerking ons in staat een goed geïntegreerd ontwerp te maken, passend bij de omgeving van de nieuwe wijk.

Het oude ZNS-terrein

Momenteel bevindt het project zich in de bouwrijpfase. De exacte start- en opleverdata worden nog bepaald.

Welzijn van mens en natuur

Het Staalmeesters project is meer dan alleen een ontwikkelingsproject. Het is een voorbeeld van hoe we bij Dura Vermeer Het Goede Doen in praktijk brengen. Het is een weerspiegeling van onze inzet voor het welzijn van mensen en de natuur, en onze vastberadenheid om duurzame, innovatieve en bewonersgerichte projecten te realiseren.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.