Vorige
The Lodge

Klaar voor de toekomst.

De toekomst begint nu.

Waalre
4-2015 - 1-2019
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

In Waalre-Noord is aan waterplas De Meeris, voorheen het Gat van Waalre, door Dura Vermeer een nieuw woonproject gerealiseerd dat bestaat uit 35 duurzame koop én (sociale)huurwoningen. Dura Vermeer is als ontwikkelende bouwer van A tot Z betrokken bij de totstandkoming én realisatie van project ‘The Lodge’ waarbij de prachtige locatie de inspiratie was voor het ontwerp.

De houten natuurafscheiding

Er is gebruik gemaakt van houten natuurafscheidingen.

Geen onderscheid

Tussen huur- en koopwoningen.

Wonen en natuur hand in hand

Het woonconcept The Lodge is geïnspireerd op de dorpse levensstijl van Scandinaviërs in de bossen waarbij wonen en natuur hand in hand samengaan. The Lodge staat in een bijzonder bos- en waterrijke omgeving. Aan de rand van de waterplas heeft Dura Vermeer een aantal veranda-woningen gebouwd, geïnspireerd op Scandinavische plattelandshuizen.

De natuur in de omgeving is zo min mogelijk aangetast, er is een ecologisch plan gemaakt en er zijn duurzame toepassingen gehanteerd zoals houten natuurafscheidingen, insecten hotels en wadi’s. De woningen zijn allemaal voorbereid op toekomst: nul-op-de-meter, extra goede isolatie, een warmtepomp én zonnepanelen.

Sociale Duurzaamheid

Alle woningen hebben een informeel en karakteristiek ontwerp. De setting van de woningen roept interactie op en daarnaast wordt er in het design gebruik gemaakt van duurzame materialen. Hierin is geen onderscheid gemaakt tussen koop- en huurwoningen. Vanuit verschillende hoeken bevordert dit de sociale duurzaamheid in de buurt.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.