Vorige
Nieuws

GGZ Drenthe start bouw innovatieve Acute Psychiatrie Assen

Samen met GGZ Drenthe zijn we vandaag gestart met de nieuwbouw van de Acute Psychiatrie in Assen; voor patiënten die kampen met acute ernstige psychiatrische problemen. Ronald Heukels, manager Acute Psychiatrie, sloeg de eerste paal en trapte daarmee de bouw af. In en vanuit een prachtig nieuw pand gaan zij vanaf 2025 klinische en ambulante acute psychiatrische zorg bieden aan volwassenen in Drenthe.  

Acute opnames in één pand 

In het nieuwe pand komen de acute opname-afdelingen High & Intensive Care (HIC) en Medium Care (MC). Het nieuwe gebouw wordt verbonden met het naastgelegen pand, ’t Knooppunt, zodat de samenwerking met andere acute zorgteams zoals Intensive Home Treatment/de Crisisdienst en ondersteunende functies kan worden verstevigd. 

Twee vleugels  

De nieuwbouw komt midden op het terrein van GGZ Drenthe. Het pand bestaat uit twee vleugels en een centrale buitenruimte. In beide vleugels is plek voor 24 patiënten, behandelkamers en ruimtes voor ondersteuning en facilitaire voorzieningen. We creëren in het nieuwe gebouw een herstel bevorderende omgeving, waarin mensen zich zo thuis mogelijk kunnen voelen. Grote ramen bieden uitzicht op het omringende groen en de binnentuin, waarin afgesloten en gedeelde zones gecreëerd worden voor patiënten.  

Het landschap vloeit over in het gebouw

Omringd door bomen en groene bosschages zal het bestaande Knooppunt een letterlijke schakel worden voor de nieuwe HIC. Het gebouw uit de jaren ’90 zal gebruikt worden om een deel van het programma in onder te brengen: centrale entreefuncties, met onder andere een koffievoorziening, verwelkomen de patiënten, bezoekers en medewerkers. Het Knooppunt wordt met een nieuw bouwdeel een efficiënter en multifunctioneel gebouw, dat de centrale toegang zal geven tot het HIC-park. Door het landschap op te laten lopen tot net onder de ramen, vloeien landschap en interieur in elkaar over en zit men midden in het groen, met een vrij uitzicht.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.