Vorige
Transvaalbuurt Rotterdam

Herstel en verduurzaming van 142 woningen

Renovatie en verduurzaming Transvaalbuurt Rotterdam

Rotterdam
Bouw & Vastgoed

In de Transvaalbuurt zijn 142 woningen gronding opgeknapt en verduurzaamd. In samenwerking met Hef Wonen is gewerkt aan het nodige herstel van de funderingen en gevels. Ook is het woongenot verbeterd door middel van externe en interne aanpassingen.

Het energiezuiniger maken van de panden is een onderdeel van het herstel geweest door onder andere te werken aan de isolatie en de installaties van de woningen. De daken zijn tijdens deze renovatie aangepakt en om het woongenot te verbeteren zijn waar nodig  de badkamers, keukens en toiletten vernieuwd. Het gevelbeeld is ook geoptimaliseerd. De beplating is vervangen en heeft een moderne afwerking gekregen. Daarnaast is een aantal huizenblokken compleet voorzien van nieuwe kozijnen, zodat ook deze weer helemaal up-to-date zijn.

Wonen tijdens funderingsherstel 

Elke renovatie is een spannende opgave voor bewoners en voor deze renovatie was het bovendien van belang dat de bewoners en de omgeving zo min mogelijk hinder zouden ervaren.  
Voor een aantal appartementenblokken was er funderingsherstel nodig. In plaats van het hele complex leeg te halen is ervoor gezorgd dat alleen de benedenverdieping leeggehaald hoefde te worden. De bewoners daarboven konden in hun woning blijven, terwijl beneden de fundering op professionele wijze werd aangepast.

Transvaalstraat

Op de hoek van de Transvaalstraat is het herstel afgerond.

Een uitnodigende buurt creëren

Het belang van bewonersparticipatie 

Om een zo zorgeloos mogelijke renovatie na te streven is het belangrijk om met bewoners om de tafel te zitten. Dat vergt niet alleen inlevingsvermogen, maar ook toewijding in bijvoorbeeld het overbruggen van taalbarrières om zo de uiteenlopende groep van bewoners bij het project te kunnen betrekken. Alleen door betrokken samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat bewoners zo min mogelijk hinder ervaren van de renovatiewerkzaamheden. 

Een andere uitdaging was de tweewekelijkse markt op het aangrenzende Afrikaanderplein.
Dura Vermeer heeft rekening mee weten te houden door de transportbewegingen voor het benodigde materiaal en materieel buiten de marktdagen om te plannen. Op deze manier kon de markt zonder problemen doorgaan.

Meer weten over het begeleiden van bewoners?

Intensieve bewonersbegeleiding

Funderingsherstel

Funderingsherstel in uitvoering.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan hieronder contact op met Emiel. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw renovatieproject? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden bij Stefanie.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Emiel Graafland

Projectleider Regio Zuid-Holland
Emiel Graafland
Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Senior projectmanager klant, markt en maatschappij Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen