Vorige
Transvaalbuurt Rotterdam

Herstel en verduurzaming van 142 woningen

Renovatie en verduurzaming Transvaalbuurt Rotterdam

Rotterdam
Bouw & Vastgoed

In de Transvaalbuurt worden 142 woningen opgeknapt en verduurzaamd. In samenwerking met Vestia wordt gewerkt aan het nodige herstel van de fundering en gevels. Ook zal het woongenot worden verbeterd door middel van enkele externe en interne aanpassingen.

Het energiezuiniger maken van de panden is een onderdeel van het herstel door onder andere te werken aan de isolatie en de installaties van de woningen. De daken worden tijdens deze renovatie aangepakt en om het woongenot te verbeteren zullen er waar nodig  de badkamers, keukens en toiletten worden vernieuwd. Het gevelbeeld zal ook worden geoptimaliseerd. De beplating wordt vervangen en krijgt een moderne afwerking. En een aantal huizenblokken krijgen compleet nieuwe kozijnen zodat ook deze weer helemaal up-to-date zijn.

Wonen tijdens funderingsherstel 

Het project ligt in Afrikaanderwijk, Katendrecht. De ambitie is om samen een uitnodigende buurt te creëren. Elke renovatie is een spannende opgave voor bewoners en voor deze renovatie was het bovendien van belang dat de bewoners zo min mogelijk hinder ervaren. Voor een aantal appartementenblokken was er funderingsherstel nodig. In plaats van het hele complex leeg te halen hebben we ervoor gezorgd dat alleen de benedenverdieping leeggehaald hoefde te worden. De bewoners daarboven kunnen er blijven wonen, terwijl beneden de fundering op professionele wijze wordt aangepast.

Hoek Transvaalstraat

Op de hoek van de Transvaalstraat is het herstel al afgerond.

Funderingsherstel

Voor een aantal appartementenblokken is het funderingsherstel in de ontwikkeling.

Het belang van bewonersparticipatie 

Om een zo zorgeloos mogelijke renovatie na te streven is het belangrijk om met bewoners om de tafel te zitten. Dat vergt niet alleen inlevingsvermogen, maar ook toewijding in bijvoorbeeld het overbruggen van taalbarrières om zo de uiteenlopende groep van bewoners bij het project te kunnen betrekken. Alleen door betrokken samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat bewoners zo min mogelijk hinder mogen ervaren van de renovatiewerkzaamheden. 

Een andere uitdaging was de markt. Middenin de woonwijk, tegenover een aantal te renoveren woningen, is een groot plein te vinden. En elke woensdag en zaterdag is hier een markt. Het was belangrijk om hier rekening mee te houden. Niet alleen in het klaarleggen van de materialen en werktuigen die beschikbaar moeten zijn voor de renovatie, maar ook de aanlevering ervan. Als er markt is, is er dan ook geen transport richting deze woonblokken. Zo kan de markt zonder problemen doorgaan. 

Wil je meer weten over dit project? Neem dan hieronder contact op met Emiel. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen voor jouw renovatieproject? Vraag dan gerust naar de mogelijkheden bij Stefanie.

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Emiel Graafland

Junior Projectleider Regio Zuid-Holland
Emiel Graafland
Bouw & Vastgoed

Stefanie Stulen

Hoofd klant en markt Regio Zuid-Holland
Stefanie Stulen