Vorige
Renovatie school midden in de wijk

Hervormd Lyceum Zuid

Bouw & Vastgoed

Het Hervormd Lyceum Zuid heeft een traditioneel tintje. Zoals ze zelf zeggen: "Het HLZ vindt haar roots in de christelijke waarden, maar gaat daar op een liberale manier mee om." De oorsprong van de school vindt zich in een Dalton school. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de school in gebruik geweest als Joodse school en vervolgens vanaf 1985 als British school. Eind jaren 90 vond de laatste verbouwing plaats. Het klassieke gebouw wordt dan ook gezien als een mooie en prettige leeromgeving die gekoesterd wordt. 

De speciale poort

Na de renovatie voldoet de school volledig aan de het Programma van Eisen Frisse Scholen

Na de renovatie voldoet de school volledig aan de het Programma van Eisen Frisse Scholen en is het gebouw volledig gasloos. 

De verbouwing van het HLZ is met name door de logistieke complexiteit een bijzondere opgave. Het borgen van veiligheid en het beperken van overlast zijn voor ons altijd belangrijk. Het vergt bij dit project extra aandacht.

Het gebouw bevindt zich midden in een wijk. We willen overlast natuurlijk zoveel als mogelijk beperken. Daarom werken we met een speciale poort: Alle materiaal en materieel worden door deze poort naar het bouwterrein vervoerd, hierdoor hoeven we niet over de woningen te hijsen om zo overlast te beperken en veiligheid te waarborgen. Om daarnaast het overlast tot het minimum te beperken, maken wie uiteraard gebruik van zo veel mogelijk elektrische en geluidsarme apparatuur.

Hervormd Lyceum Zuid is februari 2024 opgeleverd. 

 

 

De unieke details blijven

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!