Vorige
Hof van Descartes

Woningrenovatie Descartesbuurt Amsterdam

Woningrenovatie

Amsterdam
18 maanden
21.315.470
Ketensamenwerking
Bouw & Vastgoed

Ymere heeft besloten negen portiek-etageflats tussen Röellstraat en Descartesstraat te verbeteren. De huidige bouwkundige staat van de blokken is niet meer toekomstbestendig, en Ymere heeft dan ook besloten de woningen intensief te renoveren. Die verbetering vindt grotendeels aan de binnenzijde van de woningen plaats. Dura Vermeer Renovatie Midden West voert de renovatie uit.

Deze gebouwen zijn meer dan 50 jaar oud en toe aan een opknapbeurt. De 144 sociale huurwoningen gaan we  renoveren en energiezuinig maken. Daarnaast worden er 34 extra sociale huurwoningen toe. Dat doen we door de zolderruimtes en garageboxen om te bouwen tot compacte woningen. Zo zorgen we voor extra woonruimte voor nieuwe huurders.

Gevelaanzicht Descartes

Impressie door Inbo architecten

Gevelaanzicht Descartes

Impressie door Inbo architecten

Werk aan het interieur

De gevels worden geïsoleerd aan de binnenzijde en de woningen worden gasloos gemaakt. Per woning worden er invoerkasten voor stadsverwarming geplaatst. Daarnaast krijgen de bewoners geheel nieuwe toiletten, badkamers en keukens. Alle woninginstallaties worden vervangen (mechanische installatie en elektra). 

Werk aan het exterieur

Alle buitenkozijnen worden vervangen. Op de balkons worden puien toegevoegd. Eén van de balkons wordt hierdoor aan de keukens toegevoegd. Op zolders worden dakramen en -kapellen geplaatst. 

Meer over Dura Vermeer Renovatie Midden West

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Yolanda van Rijswijk

Adjunct directeur Regio Utrecht, Regio Noord-Holland
Yolanda van Rijswijk