Vorige
Renovatie van het laatste deel van Hoog Catharijne

Moreelsepark

start februari 2023, oplevering december 2023
10 miljoen
Onderhandse aanbesteding
Bouw & Vastgoed

Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is strategisch gelegen tussen de historische binnenstad en het Centraal Station. Het winkelcentrum ontvangt meer dan 30 miljoen bezoekers per jaar. Hoog Catharijne is het winkelcentrum met de ruimste openingstijden in Nederland en is het enige winkelcentrum waar je, sinds de opening van de Singel in september 2020, met een boot onderdoor kunt varen.

De renovatie heeft het winkelcentrum nog moderner en aangenamer gemaakt .Ook het Centraal Station heeft een nieuwe, ruime en overzichtelijke stationshal. Aan de oostzijde van het Station loopt de OV-reiziger niet meer onopgemerkt Hoog Catharijne binnen, maar komt uit op het Stationsplein. Hieronder ligt een nieuwe fietsenstalling met maar liefst 12.500 plaatsen. Ook zijn daar de trappen naar de bus- en tramhaltes op de begane grond. Via het Stationsplein kan men direct Hoog Catharijne inlopen. 

Moreelsepark 2

De renovatie van Hoog Catharijne is in laatste fase, de ontwikkeling van het Moreelsepark fase 2 is het laatste deel. Dit bestaat uit nieuwbouw winkels en passage ter plekke van operationele winkels (ca. 36.000 m2 BVO) waarbij het gebouw aan de buitenzijde met een “plint” wordt uitgebreid. Hier komt tevens een vernieuwde entree. Met de nieuwbouw en renovatie wordt in Q1 2023 gestart en dient uiterlijk Q4 2023 te worden opgeleverd. De nieuwbouw en renovatie van de winkels omvat het realiseren van casco winkels met basisvoorzieningen voor de installaties en het aanpassen/uitbreiden van het casco en de installaties van de zittende huurders. De passages worden bouwkundige geheel afgewerkt voorzien van nieuwe installaties danwel van een renovatie of uitbreiding van de bestaande installaties. De Back of House van het winkelcentrum wordt voorzien van nieuwe installaties c.q. de bestaande installatie wordt gerenoveerd.

 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!