Vorige
Roeterseilandcampus Amsterdam

REC-P Universiteit van Amsterdam

Circulaire ambities van hoog niveau

5.661 m2
Amsterdam
1 jaar en 2 maanden
Onderhandse aanbesteding na selectie
Bouw & Vastgoed

Circulair renoveren voor een comfortabel en toekomstbestendig onderwijsgebouw. Een bijzonder renovatieproject waar de opdrachtgever zelf al de lat hoog heeft gelegd voor circulaire kansen. Met deze duurzaamheidsambities zijn we aan de slag gegaan en zetten we nog extra stappen waar wij mogelijkheden zien. 

Circulaire kansen

Met een opdrachtgever die zelf al graag de lat hoog legt met betrekking tot circulaire kansen werken we graag samen. De Universiteit van Amsterdam daagde ons uit om naast de eigen circulaire ambities nóg meer circulaire kansen aan te bieden. Een opdracht die goed aansluit bij onze duurzaamheidsambities en de visie van onze organisatie.

Lees meer over circulariteit

PROJECTMANAGER VERTELT

Projectmanager Bram van Vliet vertelt over de renovatie van het REC-P gebouw van de Universiteit van Amsterdam: “De opdrachtgever had zelf al ambitieuze doelen op het gebied van circulariteit en de materialen in kaart gebracht die ze terug wilden zien in het gebouw, en de uitvraag was kort gezegd: aannemer vertel maar hoe je die producten gaat hergebruiken, en waar zie je nog circulaire kansen?”  

In nauwe samenwerking met circulair sloopbedrijf Beelen NEXT zijn de materialen in het universiteitsgebouw geïnventariseerd met een zogenoemde materiaalstromenkaart. Beelen NEXT heeft de methodiek van demontage en hergebruik van materialen goed in de vingers. 

Zo worden onder meer systeemwanden, oude gipsplaten en steenwolisolatie hergebruikt. De aluminium kozijnen keren terug als geluiddempend plafondelement.

Situatie voorafgaand aan renovatie

Gevelaanzicht waterzijde

Situatie voorafgaand aan renovatie

Gevelaanzicht straatzijde

Transport over water - midden door onze hoofdstad

Het gebouw bevindt zich midden in het centrum én binnenstedelijk renoveren brengt uitdagingen met zich mee. Hoe kunnen we daar creatief mee omgaan? Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de UvA: welke keuzes zijn er gemaakt? En wat draagt het geheel bij aan de ontwikkeling van het onderwijs?

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!