Vorige
Nieuws

14 duurzame en demontabele woningen: zoeken naar het optimum is een meerwaarde

Dura Vermeer Bouw Midden West en Elements Netherlands hebben op 13 januari 2022 de intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en de realisatie van 14 duurzame en circulaire woningen in het laatste deelplan Canterbury in de gebiedsontwikkeling TudorPark te Hoofddorp. Met het tekenen van de intentieovereenkomst is de samenwerking bekrachtigd.

SAMENWERKING

De woningopgave is een uitdaging waar steeds meer bij komt kijken. Denkend aan de verlaging van de CO2-footprint en comfortabele en energiezuinige woningen. Gezamenlijke kennisuitwisseling tussen beide bedrijven staat centraal. Samen willen woningproducent Elements en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West werken aan oplossingen voor uitdagingen binnen de duurzaamheidsthema’s als circulair bouwen door continue betrokkenheid en procesoptimalisatie. Met als resultaat de 14 duurzame woningen die het slotstuk vormen van Canterbury in TudorPark.

“Door elkaar de ruimte te geven, anders te durven denken en te leren van anderen zoeken we naar het optimum dat meerwaarde biedt in het project. Wij kijken ernaar uit om de handen ineen te slaan en te streven naar een geoptimaliseerde projectmatige uitvoering van het project”, aldus Age Vermeer, Directeur Elements Netherlands.

“Wij zijn trots dat we met Elements een samenwerking aangaan die past bij onze strategische duurzaamheidsambities. Het woningconcept sluit hier naadloos op aan, waarbij we inzetten op circulair en demontabel bouwen.”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

CIRCULAIR EN DEMONTABEL BOUWEN

Het verkleinen van onze footprint is een van onze uitgangspunten. Onze ontwikkelingen bieden de kans om samen te kijken hoe we slimme integrale oplossingen kunnen bedenken, die waarde toevoegen voor onze klant, onze leefomgeving en de maatschappij. Alleen zo kunnen we een blijvende impact creëren.

De woningen worden circulair en demontabel gebouwd. Door Elements, als expert in bouwen in losse modules, in de arm te nemen, kunnen we de daad bij het woord voegen. Elements bereidt de standaard bouwelementen voor de 14 woningen voor. Door de woningen te voorzien van een stalen constructie, houten vloeren en wanden en door de toepassing van volledig geïntegreerde energiesystemen met eigen energieopwekking past deze oplossing volledig in de circulaire economie.

Bouwen met standaard bouwelementen heeft dan ook veel voordelen. Door deze in de fabriek te bouwen is er beter zicht op het productieproces, het weer is niet van invloed waardoor het bouwproces beter beheersbaar is en in te plannen. Prefab elementen verhogen de bouwsnelheid aanzienlijk, er wordt minder afval geproduceerd en er is een verlaging van de CO2-uitstoot doordat je minder transportbewegingen hebt naar en van de bouwplaats.

PLANNING

Vooruitlopend op het sluiten van de samenwerkingsovereenkomst is het vooruitzicht om de bouwwerkzaamheden op locatie in het eerste kwartaal van 2023 te starten. Dura Vermeer Bouw Midden West zal de grond bouwrijp opleveren, waarna Elements start met de fundering. Dura Vermeer Bouw Midden West brengt de woningen naar verwachting eind kwartaal 1 in verkoop.

De 14 woningen zijn onderdeel van de in totaal ruim 1375 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse Tudorstijl. Meer over het project lees je op de projectpagina van TudorPark. Bekijk de planning, de deelplannen en het volledige project op www.tudorpark.nl.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marijke Nas

Statutair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Marijke Nas