Vorige
Nieuws

Belgian Construction Award voor bouwcombinatie De Groene Boog

De Groene Boog wint BCA (1)

Fantastisch nieuws! Bouwcombinatie De Groene Boog, verantwoordelijk voor de realisatie van de A16 Rotterdam, heeft de Belgian Construction Award in de categorie BIM Infrastructure gewonnen. Projectleden Michel Dekker en André de Groen zijn vereerd en trots om deze prestigieuze award in de wacht te slepen.

De Groene Boog werkt met een digitale tweeling van het hele tracé inclusief tunnel, de TWIN16. Hierin is een koppeling gemaakt met de werkelijke software voor de operationele aansturing van de tunnel en de bron van dit alles is het BIM-model. Hierdoor kan de tunnel virtueel worden getest en om systeemtesten uit te voeren. Dit heeft geresulteerd in lagere faalkosten en hogere kwaliteit van de software. Later zal de TWIN16 gebruikt worden voor het opleiden, trainen en oefenen (OTO) van de operators en andere stakeholders.

1
3

Michel: “Wat we hebben gedaan is nog nooit eerder vertoond. Groos zijn we op de Groene Boog en groos zijn we ook op de manier hoe we BIM (Bouw Informatie Model) inzetten over de gehele project lifecycle. Dit door de driehoek van processen, tools en mensen optimaal met elkaar te laten matchen."

Over De Groene Boog

In opdracht van Rijkswaterstaat zijn Dura Vermeer, Mobilis TBI, Croonwolter&dros, BESIX NL, Van Oord, Rebel en John Laing samen verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en 20-jarig onderhoud van de A16 Rotterdam.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!