Vorige
Nieuws

Betonstort nieuw bergbezinkbassin Maastricht-Bosscherveld

Dura Vermeer realiseert in opdracht van de gemeente Maastricht een nieuw bergbezinkbassin op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Maastricht-Bosscherveld. Vrijdag 8 oktober werd duizend kuub beton gestort om de vloer te realiseren. 

Door de komst van meer en hevige regenbuien wordt steeds vaker een piekbelasting veroorzaakt op het rioolstelsel en de capaciteit van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Maastricht-Bosscherveld. Om een verdubbeling van de bergingscapaciteit én een hoger zuiveringsrendement te realiseren, wordt het bestaande bufferbassin vervangen door een nieuw dicht bergbezinkbassin.

Met behulp van de grootste betonpomp van West-Europa werd in circa twaalf uur tijd het beton in het gigantische bassin gestort. Nu de vloer ligt, is basisconstructie gereed en kan worden gestart met het plaatsen van de wanden en het dek. Tijdens de uitvoeringsperiode blijft de zuiveringsinstallatie volledig in bedrijf, belangrijk omdat één op de drie huishoudens in Maastricht op deze rioolvoorziening is aangesloten. In 2022 wordt het nieuwe bergbezinkbassin in gebruik genomen.

Betonstort

De grootste betonpomp van West Europe werd ingezet.

1000 kuub beton

In circa twaalf uur tijd werd de vloer gestort.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Twan van Bokhoven

Bedrijfsleider wegen Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost Regio Limburg, Regio Gelderland
Twan van Bokhoven