Vorige
Nieuws

Bij Dura Vermeer vond Mo zijn nieuwe thuis

Mo Souleman haalde recent zijn Vakman Grond-, Weg- en Waterbouw niveau 2 diploma. Mo is afkomstig uit Damascus in Syrië en heeft in 2014 een nieuwe start gemaakt in Nederland nadat hij moest vluchten vanwege de oorlog. In Nederland aangekomen heeft Mo veel moeite gedaan om snel de taal te leren en werk te vinden. Hij behaalde 2 diploma’s als lasser maar ontdekte dat hij werken als lasser niet leuk vond. Via Pronk Loonwerk begon Mo zijn carrière bij het A6-project van Dura Vermeer, waar aan hij drie jaar werkte. Het klikte heel goed met de Dura Vermeer collega’s en Mo wilde graag bij Dura Vermeer in dienst en verder leren. Maar wel de opleiding combineren met fulltime werken. Omdat Dura Vermeer ook vond dat Mo goed in het team past en ze veel respect voor hem hebben omdat hij zo hard ervoor werkt, is hij ruim 2 jaar geleden aangenomen. Vanaf dat moment ging Mo elke zaterdag naar de vakopleiding bij SOMA in Harderwijk. En nu dus geslaagd voor niveau 2. Momenteel is hij bezig met het vervolg op niveau 3 en hoopt dat in september af te ronden. Hij wil daarna graag verder met een niveau 4 opleiding en als de mogelijkheid zich voordoet misschien nog verder leren.

Mo: “Ik heb heel veel geleerd van Vakman GWW Voorman René Berendsen en door hem ben ik grondwerk leuk gaan vinden. René is heel geduldig, geeft altijd de goede antwoorden, heeft me geleerd effectief mijn werk te doen en legt veel uit. Zelfs mijn opleiding halen was makkelijker door hem. Dan kreeg ik op school uitleg over een put of duiker plaatsen en dan wist ik van René al hoe dat ging.“

Mo voelt zich zeer gelukkig bij Dura Vermeer en is trots om deel uit te maken van het team. Hij waardeert de steun en hulp die hij altijd ontvangt. Hij heeft een goede relatie met de collega’s waar hij ondertussen al jaren mee samenwerkt. Mo vindt het mooi om met zijn handen dingen te maken en vindt alles aan het werken bij Dura Vermeer positief. “Ik ben blij dat ik door het werk veel leuke mensen heb leren kennen en ik heb de taal beter geleerd omdat ik op het werk altijd met Nederlanders ben.”

Een driedubbele winsituatie: Mo is blij met zijn baan, Dura Vermeer heeft een goede werknemer en Dura Vermeer geeft op een opbouwende wijze invulling aan social return en haar diversiteitsbeleid. 

Dura Vermeer hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil je hier meer over weten? Lees dan meer informatie over ons interne Bureau Social Return.

Klik hier

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.