Vorige
Blog

Blog: Ab Hami, uitvoerder

Direct naar:

Ab Hami (44 jaar) ademt milieu en natuur. Zowel op professioneel vlak, waar hij als uitvoerder milieu bij Dura Vermeer verantwoordelijk is voor bodemsaneringen bij tal van projecten, als in zijn vrije tijd. Ab brengt zijn vrije uren het liefst door in de natuur met zijn gezin: wandelend in het bos, uitwaaien aan zee, of toerend met zijn motor langs de kust.

‘Zodra ik de zoute geur van de zee ruik, ben ik thuis.’

Sinds 2008 ben ik werkzaam bij Dura Vermeer. Daarvoor was ik werkend en lerende in de grond-, weg- en waterbouw. Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging, kon ik bij Dura Vermeer mijn liefde voor het milieu goed kwijt. Vanwege mijn passie voor natuur, mijn uitgebreide achtergrond in de civiele techniek, het actief en intensief volgen van diverse vaktechnische opleidingen en trainingen en het behalen van meerdere diploma’s, was de logische vervolgstap dat ik drie jaar later uitvoerder milieu werd.

Trots

Als ik 's avonds naar huis rijd, ben ik trots op wat wij samen neerzetten.

Open Sfeer

Er heerst een open sfeer met korte lijntjes en goed contact. Het is eigenlijk altijd gezellig.

Afwisselende baan

Het leuke aan mijn werk vind ik de variatie. Ik coördineer, ben verantwoordelijk voor het inzetten van materieel en personeel, begeleid medewerkers en zorg dat iedereen goed geïnformeerd is en alles juist gedocumenteerd wordt. Ik onderhoud ook het contact met onze opdrachtgever, monitor de planning en zorg voor een soepele financiële afhandeling. Daar komt ook nog het praktische deel bij: de maatvoering, veiligheidstechnische metingen, het monitoren van de omgeving tijdens kritische werkzaamheden en omgevingscommunicatie.

Dat lijkt misschien veel kantoorwerk, maar ik sta dagelijks vooral op de bouwplaats. Daardoor ben ik niet alleen op afstand aan het coördineren; ik heb juist goed contact met onze mensen op de werkvloer. Dat we samen iets geweldigs realiseren, dat is natuurlijk heel mooi. Maar iets geweldigs neerzetten binnen planning en budget, terwijl de belangen van alle verschillende partijen behartigd worden en ook mijn eigen mensen veilig en gelukkig zijn: dáár krijg ik enorm veel energie van.

SAMEN

Als je begint met bouwen, begint dat in de bodem en daar zijn wij voor. Ik vind het heel gaaf dat ik samen met het hele team iets maak. Ondanks de soms uitdagende omstandigheden, schakelen we snel en bedenken we samen nieuwe oplossingen. We werken aan iets concreets en kunnen 's avonds voldaan naar huis. Ik vind het mooi om te merken dat mijn team achter het werk staat. Niemand heeft een 7-tot-4-mentaliteit; ik kan altijd bellen voor overleg. Er heerst een open sfeer met korte lijntjes en goed contact. Het is eigenlijk altijd gezellig. We voelen echt: samen maken wij Nederland schoner en mooier.

Langs de kust

Als ik de zoute geur van de zee ruik, ben ik thuis.

Buitenmens

Ik voel me één met de motor, met de bochten en met de omgeving.

BETROKKEN WERKGEVER

Dura Vermeer vind ik een erg betrokken werkgever. Onlangs met het Suikerfeest bijvoorbeeld: ik kreeg een persoonlijke attentie en dadels opgestuurd. Tijdens de Ramadan werd er veel begrip getoond. Collega's vroegen regelmatig hoe het ging en of ze me konden steunen. Dura Vermeer is hierin echt bijzonder; men houdt rekening met je achtergrond. Er zijn ook veel mogelijkheden qua opleidingen en cursussen. En er zijn voldoende momenten voor terugkoppeling en vragen. De interne academie met opleidingen is daarbij echt geweldig. Als ik me verder wil ontwikkelen, dan biedt de Dura Vermeer Academie alle mogelijkheden. 

Echt buitenmens

Ik ben een echt buitenmens, zowel op mijn werk als in mijn vrije tijd. Toen ik een jaar oud was, emigreerden mijn ouders vanuit Marokko naar Nederland. Regelmatig keerden we terug naar de prachtige Marokkaanse kust. Ik denk dat hier mijn passie voor natuurschoon vandaan komt. Nog steeds ben ik vaak te vinden aan de kust. Als ik de zoute geur van de zee ruik, ben ik thuis.

Samen met mijn vrouw en twee kinderen ga ik er ook veel op uit: uitwaaien op het strand of wandelen in het bos. Ook werk ik graag in de tuin of ga ik eropuit op mijn motor. Dan kan ik even helemaal ontspannen door de vrijheid en de ruimte om mij heen. Ik voel me één met de motor, met de bochten en met de omgeving. Dan realiseer ik dat ik bijdraag die mooie omgeving schoon te maken en dat maakt mij trots.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.