Vorige
Blog

Blog: Jitske Nijstad, uitvoerder

Direct naar:

Toen Jitske Nijstad (26) bijna klaar was met haar studie bedrijfskunde liep ze stage bij een bouwbedrijf. Daar ontdekte ze dat haar hart sneller ging kloppen van werken met haar handen. In het traineeship van Dura Vermeer vond ze haar volgende carrièrestap; als uitvoerder werkt ze inmiddels aan mooie infraprojecten.

‘In zowel mijn werk als privéleven wil ik energie krijgen van wat ik doe.’


‘Werken als uitvoerder vind ik intensief en spannend. Je bent continu in beweging en aan het regelen. Als er ongeplande situaties op je pad komen, moet je precies weten wat je moet doen. Ik zorg ervoor dat het project blijft draaien, stuur mensen aan en bestel producten. Dat tastbare vind ik het leukste aan mijn werk; je creëert echt iets en ziet aan het einde van elke werkdag dat je voortgang hebt gemaakt.

UITDAGEND STADSPROJECT

Op dit moment werk ik midden in Leiden aan de herinrichting van het plein recht boven de splinternieuwe parkeergarage Garenmarkt. Vroeger was dat plein één grote parkeerplek. Nu wordt het omgetoverd tot een groene oase. Op het betonnen dak van een parkeergarage kun je natuurlijk niet zomaar gras en bomen planten. Daarom hebben we eerst een laag filtratiekratten geïnstalleerd die regenwater opvangen. Zo wordt het plein niet alleen mooi en autoluw, maar ook nog eens duurzaam en zelfvoorzienend.

Bij zulke projecten zijn de voor- en na-foto’s vaak indrukwekkend. Maar ík vind juist het hele proces leuk. Daarom deel ik continu foto’s en filmpjes op social media om mensen te laten zien hoe zo’n project verloopt. Het plein is inmiddels klaar en ik ben trots op het eindresultaat. Dat hebben mijn team en ik gewoon voor elkaar gekregen!

Het tastbare

Je creëert echt iets en ziet aan het einde van elke werkdag dat je voortgang hebt gemaakt.

Stoom afblazen

Crossfit is net als mijn werk: ik krijg er energie van dat ik elke keer weer vooruitgang boek.

STOOM AFBLAZEN

Mijn werkdagen beginnen meestal vroeg, zodat ik op tijd naar huis kan om te sporten. Een paar jaar geleden ben ik gestart met crossfit. Crossfit is net als mijn werk: ik krijg er energie van dat ik elke keer weer vooruitgang boek. Geen training is hetzelfde en je vindt altijd wel punten om op te verbeteren. Naast sporten rijd ik graag op de motor, wandel ik met de hond of bak ik iets lekkers. Dat neem ik de volgende dag dan wel mee naar mijn werk, anders eet ik het allemaal zelf op.

ALLES EN IEDEREEN BEREIKBAAR

Ik ben bij Dura Vermeer begonnen als trainee. Daardoor heb ik in een paar maanden tijd verschillende werkplekken binnen de organisatie mogen ontdekken. Ik wilde graag uitvoerder worden, maar was bang dat het niet zou kunnen zonder diploma civiele techniek. Toch zei mijn leidinggevende: ‘We gaan het voor je regelen en je krijgt de juiste begeleiding’. Die instelling is heel typerend voor Dura Vermeer. Alles is mogelijk en je bent geen nummer. Dat Dura Vermeer ooit is begonnen als een klein familiebedrijf, voel je nog elke dag.

RUIMTE OM DOOR TE GROEIEN

Naast keihard werken vind ik het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor een praatje en een grapje. Ik voel me snel op mijn gemak bij mensen. Het maakt niet uit met wie ik werk, als je maar eerlijk bent. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: projecten tot een goed einde brengen. En wát voor projecten: het ene moment sta ik op de A6 bij Almere, het andere moment asfalteren we een weg bij het Leids Universitair Medisch Centrum. In elk project heb je weer andere uitdagingen.

Wat de toekomst betreft: de komende tijd zou ik graag steeds grotere projecten willen oppakken. Die ruimte om te groeien krijg ik bij Dura Vermeer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.