Vorige
Blog

Blog: Kelly Hoogendoorn, uitvoerder

Kelly Hoogendoorn (27 jaar) heeft de touwtjes goed in handen. Op de bouw, waar ze als uitvoerder bij Dura Vermeer de leiding heeft over planning, mensen en materiaal. Maar ook in de sportschool, waar ze geregeld al boksend, touwtje springend of gewichtheffend te spotten is.

‘MIJN ALLEREERSTE STAGE LIEP IK BIJ DURA VERMEER, EN IK BEN NOOIT MEER WEGGEGAAN’

Eigenlijk ben ik een regelfanaat. Ik ben constant aan het plannen. Als uitvoerder verzorg ik transporten of materiaal en maak ik de planningen. In m’n privéleven focus ik op gezonde voeding en sport: ik plan wanneer ik eet, voor hoeveel dagen ik boodschappen doe en wanneer ik in de sportschool sta. Heerlijk vind ik het, samen met mijn vriend sparren of me uitleven op een boksbal. Zit ik mentaal en fysiek goed in mijn vel, dan presteer ik op werk ook beter. Een gezonde balans.


Uit het werk zelf haal ik ook veel energie. Het is gaaf iemand blij te kunnen maken met een nieuw huis. Een stel dat gaat samenwonen of een gezinnetje begint. Dat maakt mijn werk speciaal: ik mag mensen een mooie start van een nieuwe fase geven.

Alles eruit boksen

Het is heerlijk om in je vrije tijd al je energie eruit te kunnen gooien. Dat laadt én lucht op.

Jezelf zijn

Iedereen accepteert elkaar voor wie je bent, dus je kunt hier echt jezelf zijn

NOOIT MEER WEG
Mijn hart ligt in dit vak, terwijl ik er eigenlijk toevallig ingerold ben. Ik heb de opleiding interieuradviseur gevolgd en ben bouwkunde gaan studeren om de architectuur in te gaan. Maar toen ik eenmaal voor mijn eerste stage bij Dura Vermeer aan de gang ging, ben nooit meer weggegaan. Ik vond en vind het zó ontzettend leuk. Het uitvoerwerk, de collega’s, de sfeer. Mijn voltijdstudie zette ik om naar deeltijd en ben al werkend verder gaan leren.

Inmiddels ben ik uitgegroeid tot uitvoerder. Ik open in de ochtend de hekken en ben voor de rest van de dag verantwoordelijk voor de gang van zaken. Het werk is zo divers! Als je dan ziet dat je collega’s je waarderen en partners blij zijn met wat je voor ze regelt, dan valt alles op z’n plek.

GIGANTISCH PROJECT
Momenteel draaien we in RijswijkBuiten een gigantisch project. We realiseren ruim 3500 nieuwe duurzame woningen, verdeeld over verschillende deelplannen. Ik ben betrokken bij het deelgebied Sion. Hier bouwen we vijftig woningen en een groot appartementengebouw. We zijn tegelijk bezig met ruwbouw, gevel- en kapwerkzaamheden en oplevering. Een leuke uitdaging, omdat ook het transport goed op elkaar moet worden afgestemd.

We werken dan ook hecht samen. Zit een collega met een spoedje, dan springt een timmerman van mij bij. Je blust elkaars brandjes. Dit schept ook ruimte om nieuwe dingen te leren. Ik ben gestart als afbouwuitvoerder, maar zet nu ook ruwbouw. Dat had ik nog nooit gedaan en wilde het graag proberen. Dat kan omdat het project zo groot is, maar vooral omdat Dura Vermeer dit als werkgever mogelijk maakt. Een leuk weetje is dat we in Sion met twee vrouwen zitten: ikzelf en een vrouwelijke werkvoorbereider. Dat zie je niet vaak. Ik merk niet dat ik als vrouw heel anders word behandeld. Respect dwing je af als je je werk goed doet.

LEVENDIG
We zijn nu vijf jaar bezig in Rijswijk. Uit lege kavels zie je langzaam een hele woonwijk ontstaan. De buurt komt tot leven. Ik zie bewoners klussen, boodschappen doen en de kinderen naar school brengen. Als iemand langsfietst denk ik: wij hebben jouw huis gebouwd! Het gebeurt zelfs dat bewoners die destijds een woning kochten, nu een grotere woning kopen. Zo mag ik voor de tweede keer iemand een mooi huis aanbieden, dat is echt heel leuk.

GOEDE WERKGEVER
Ja, ik zit hier op m’n plek. Ik ben ook echt trots als ik iemand vertel dat ik bij Dura Vermeer werk. Het is een groot bedrijf, maar dat merk je niet. Het voelt als een hechte, kleine familie, met de voordelen van een grote organisatie: veel mogelijkheden en mensen om je heen om van te leren. Ondanks dat het tof is om de spraakmakende projecten te draaien, is het voor mij nog belangrijker dat de projecten goed zijn voor mijn doorontwikkeling. Dura Vermeer faciliteert die kansen voor mij.

Uiteindelijk wil ik de richting van grootschalige woningbouw op en dan zelfstandig projecten draaien. Een hele wijk coördineren, met andere uitvoerders onder me. Dat lijkt me echt gaaf. Een mooi doel om naartoe te werken!’

 

Kelly Hoogendoorn, uitvoerder

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.