Vorige
Blog

Blog: Melanie van Laak, projectcoördinator

Direct naar:

Als Melanie van Laak (30 jaar) op de tennisbaan staat, wil ze winnen ook. Op het werk is ze even fanatiek. Als projectcoördinator van regionale infraprojecten bij Dura Vermeer serveert ze de financiële planning, smasht inkooptaken en volleyt het klantcontact er ook even bij. Game. Set. Match.

Ik krijg de vrijheid om beslissingen te nemen en daar de consequenties van te ervaren. Dát is pas leren!’

‘Ik mag mij met van alles bemoeien. Mijn werk is enorm divers. Eigenlijk is projectcoördinatie, werkvoorbereiding in de breedste zin van het woord. Ik verzorg onder andere de inkoop, omgevingsmanagement, vergunningaanvragen en de technisch inhoudelijke voorbereiding. De ene helft van de tijd vind je me binnen en de andere helft sta ik buiten. Heerlijk toch die afwisseling?

Ik zit op de regionale projecten. Dat zijn de projecten met een begroting tot circa vijftien miljoen euro. Meestal vliegen we dit vanuit drie projectrollen aan: met een uitvoerder, een projectcoördinator en een projectleider. Van A tot Z, we regelen het. Het leuke aan mijn functie is dat ik aan veel verschillende taken kan proeven. Die diversiteit prikkelt en houdt mij gefocust.

 

Goede balans

Iedere vrijdag ben ik vrij. Met de juiste flexibiliteit en mindset is alles te regelen.

Tastbaars

Het mooiste aan dit werk vind ik dat je echt samen iets tastbaars en zichtbaars neerzet buiten. Dat geeft heel veel voldoening.

ORGANISCH GROEIEN

Van jongs af aan draag ik al een warm hart toe aan de bouwbranche. Mijn plan was dan ook om na de technische universiteit direct bij een bouwer aan de slag te gaan om zelf mee te werken aan gave projecten. Na een management traineeship van twee jaar heb ik, nu zo’n drie jaar geleden, bij Dura Vermeer gesolliciteerd op de functie van projectcoördinator.

De eerste werkdagen herinner ik mij nog goed. Werkelijk iedereen nam de tijd voor een praatje. Dat geeft een warm en collegiaal gevoel. Typisch Dura Vermeer. Het is een grote organisatie, maar zo voelt het niet. Ik word gezien en gehoord. Er is oog voor mij en ruimte voor mijn ambities. Zo wil ik graag verder doorgroeien naar de rol van projectleider. Op de kleinschaligere projecten krijg ik daar al de kans voor. Ik groei dus op een hele organische manier in mijn functie en verantwoordelijkheden.

ZELF AAN HET STUUR

Groeimogelijkheden zijn er, maar je staat wel zelf aan het stuur. Als je wilt, kun je al snel veel verantwoordelijkheden krijgen bij Dura Vermeer. Ik vind dat heel belangrijk voor mijn eigen ontwikkeling. De vrijheid krijgen om beslissingen te nemen en daar ook de consequenties van ervaren. Dát is pas leren! Neem bijvoorbeeld contractuele issues met opdrachtgevers of partners. Niet iedereen staat er bij stil dat deze taken ook op het bord van de projectcoördinator liggen. Ik pak deze lastige gesprekken graag op om samen tot een oplossing te komen. 

SCHATERLACH

Thuis heb ik een dochtertje van één rondlopen en ik ben nu zwanger van de tweede. Ik heb er daarom voor gekozen om vier dagen te werken. Dat bevalt goed. En niemand van mijn collega’s kijkt er raar van op. Ik zorg dat ik m’n werk goed plan. Met de juiste flexibiliteit en mindset is alles te regelen. Die ruimte krijg ik hier gelukkig en dat vind ik heel waardevol.

Iedere vrijdag ben ik vrij. De hele dag staat dan in het teken van mijn dochter. We tekenen, luisteren muziek of gaan naar de dieren kijken. Ik kan enorm genieten van haar schaterlach. Deze extra dag samen is me echt heel erg waardevol.

FANATIEK TENNISSEN

Mijn andere uitlaatklep is tennis. Dat doe ik echt voor mezelf. Eens in de week train ik en op vrijdagavond speel ik competitie. Als ik dan op de baan sta, wil ik winnen ook. Na de wedstrijd geniet ik ervan om gezellig met de tennismeiden op het terras te zitten. Het is mijn manier van opladen. Met de balans tussen werk en privé zit dus wel goed mij bij. Hoe zich dat uit? Na een heerlijk lang weekend heb ik op maandagochtend echt weer zin om te knallen op mijn werk!’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.