Vorige
Blog

Blog: Peter Verschoor, projectcoördinator

Peter Verschoor uitoverder
Direct naar:

Peter Verschoor (30 jaar) is een ervaren civiele techneut. Bij Dura Vermeer berekent hij de kostprijs voor grote, vaak ondergrondse infraprojecten. Daar wordt hij heel enthousiast van. Maar bovenal is Peter een teamspeler. Zowel met zijn collega's, als in het water tijdens een goed potje waterpolo.

'Het is supergaaf een project in uitvoering te zien dat ik zelf heb uitgerekend.'

Tijdens mijn middelbare school-periode had ik geen idee welke kant ik op wilde qua studie. Een kennis van de waterpolo heeft mij toen meegenomen naar Dura Vermeer, zijn werkgever. Ik vond het meteen te gek om het reilen en zeilen van de bouwplaats te zien en wist daardoor dat ik Civiele Techniek wilde studeren. Tijdens die studie kon ik bij Dura Vermeer stagelopen bij de weg- en waterbouw en ben er niet meer weggegaan. Nu werk ik als projectcoördinator bij Dura Vermeer Haven & Industrie, in de Rotterdamse haven, en zit daar goed op mijn plek!

Interactie

Ik krijg er energie van om een klant vooruit te helpen en te zorgen dat het proces goed verloopt.

Familiebedrijf

Eén van de redenen waarom ik Dura Vermeer zo'n fijne werkgever vind, het voelt daar als thuiskomen.

Veel interactie

Ik ben verantwoordelijk voor het calculeren, de voorbereiding van het project, maak onder andere werkplannen en zorg voor de opleverdocumenten. Ik stem daarvoor veel af met de uitvoerder en houd het meer- en minderwerk in de gaten. Dat doe ik nu bij de omleg van de ondergrondse infrastructuur voor de toekomstige bouw van een tankput. Ik heb daarvoor de kostprijs gemaakt en kreeg vervolgens de kans om in samenspraak met de opdrachtgever een voorstel voor de juiste aanpak te maken. Ik hou van die interactie. Ik begon in deze functie op kleine projecten en vlieg ondertussen (ook) grotere projecten aan, waarbij die interactie nog hoger ligt.

VERTROUWEN

Een project waar ik met veel plezier op terugkijk is van een aantal jaar geleden. Samen met een collega heb ik op basis van een schets een aanbieding gemaakt en een kostprijs bepaald. Door het vertrouwen dat de projectleider mij toen gaf, kon ik daarna veel zelf oppakken en het contact met de klant onderhouden. Omdat we ook zelf het ontwerp hadden bedacht, was het extra gaaf om het vervolgens in uitvoering te zien.

RUIMTE VOOR ONTWIKKELING

Er is bij Dura Vermeer veel ruimte voor ontwikkeling en ik heb door de jaren heen geleerd dat fouten maken mag, iets waarvan ik voorheen dacht dat het niet kon. Dura Vermeer heeft me laten zien dat je moeilijkheden bespreekbaar moet maken, dat je er samen uit kunt komen en naar oplossingen kan zoeken. Juist als je er niet over praat, ontstaat er een probleem. Dat was voor mij een goed leerproces en geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Eén van de redenen waarom ik Dura Vermeer zo'n fijne werkgever vind. Het is echt een familiebedrijf; het is net thuiskomen.

Peter Verschoor uitvoerder

Teamspeler

Zowel in mijn waterpoloteam, als in het projectteam wil ik positieve resultaten halen.

Peter Verschoor uitvoerder

Winnaarsmentaliteit

Winnen doe ik niet alleen; dat doe je met elkaar, op het werk en tijdens waterpolo.

TEAMSPIRIT

Ik zit sinds mijn elfde op waterpolo, train op dit moment drie keer in de week en geef les aan een jeugdteam. Door met waterpolo bezig te zijn kan ik mijn hoofd leegmaken. Zodra ik na mijn werk het water induik, voelt dat als een uitlaatklep. Ik vind het heerlijk een balletje te gooien en met mijn team bezig te zijn.

Ik ben een echte teamspeler en hou er niet van dingen in mijn eentje te doen. Resultaten behaal je samen. Het sociale aspect van deze sport zie ik ook terug in mijn werk. Zowel in mijn waterpoloteam, als binnen het projectteam, wil ik resultaten bereiken. Soms moet je daarvoor iets meer geduld hebben, maar juist als je dat écht met elkaar doet, haal je een positief eindresultaat. Winnen doe je altijd met z'n allen. Bij Dura Vermeer werk ik in een klein, maar heel betrokken projectteam met veel verantwoordelijkheid. We staan voor elkaar klaar en bieden onderling hulp, daar behalen we veel mee

CONTACT MET DE KLANT

In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik veel voldoening haal uit het directe contact met de klant. Ik hou ervan oplossingsgericht te werk te gaan en zoveel mogelijk te ondersteunen. De rol van projectleider lijkt mij daarom een mooie volgende stap. Ik krijg er energie van om een klant vooruit te helpen en te zorgen dat het proces goed verloopt. In deze industrie staat het bedrijfsproces op nummer één en een fabriek of terminal moet altijd blijven draaien. Het is daarom een uitdaging met de klant mee te denken over dit proces en oplossingsgericht te werk te gaan. Daar wil ik mee verder en die ruimte krijg ik ook bij Dura Vermeer.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.