Vorige
Nieuws

Centrum Wanssum maand eerder opengesteld voor verkeer

Luchtfoto centrum Wanssum

Het nieuwe verkeersluwe centrum van Wanssum is vrijdag 20 november opengesteld voor voetgangers, fietsers en lokaal autoverkeer. De herinrichting van de Venrayseweg en Brugstraat is een maand eerder dan gepland afgerond. Met de oplevering van het centrum is de laatste grote mijlpaal van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum bereikt.

HART VAN HET DORP

Na de opening van de rondweg in Wanssum, afgelopen september, kon het centrum heringericht worden. Rondom de brug in het centrum van Wanssum zijn nieuwe, verkeersluwe, brugpleinen gerealiseerd. Samen met de brug vormen de brugpleinen het nieuwe leefbare hart van het dorp. In de Molenbeekdelta zijn enkele recreatieve elementen aangebracht, zoals stapstenen, een loopvlonder en groene kades die een bijzonder uitzicht geven op de jachthaven. Een nieuwe wandelroute laat bewoners de omgeving op een originele manier ontdekken. Met de opening van het centrum verandert de verkeerssituatie op de rondweg. De maximumsnelheid op de rondweg wordt verhoogd naar 80 km/u en de rondweg is vanaf nu verboden voor landbouwvoertuigen.

Weer opengesteld

Najaar 2020

Molenbeekdal Wanssum in 2018

Werkzaamheden

Molenbeekdal Wanssum in 2018

INRICHTING VAN HET NIEUWE GEBIED

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum komt nu in de laatste fase van het project. In de hoogwatergeulen en de Oude Maasarm vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Ook worden de komende weken de laatste toegangshekken en bordjes in het natuurgebied geplaatst. Eind dit jaar zijn alle werkzaamheden afgerond en wordt het hele projectgebied opgeleverd.

OOIJEN-WANSSUM

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is een integraal project van de Provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Gemeente Venray, Gemeente Horst aan de Maas en Waterschap Limburg. De uitvoering is in handen van Mooder Maas, een bouwcombinatie van Dura Vermeer en Ploegam. Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum combineert de veiligheidsdoelstelling met de ontwikkeling van 340 hectare nieuwe natuur en het scheppen van uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven. Ook de leefbaarheid van het gebied gaat er de komende jaren op vooruit. Mooder Maas is eind 2016 begonnen met de uitvoering van het project.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!