Vorige
Nieuws

Contracten getekend Windplanblauw

Contract ondertekening door bestuursleden SwifterwinT en Jil Ligterink, directeur bij Dura Vermeer

Met de ondertekening van het contract gaat Dura Vermeer definitief 37 windturbines op land realiseren voor Windplanblauw. De uitvoering van het nieuwe windpark start in het voorjaar van 2021. Het bestuur van Swifterwint op Land BV (SwifterwinT), en Jil Ligterink, directeur bij Dura Vermeer, ondertekenden op dinsdag 22 september het contract.

VEEL AANDACHT VOOR VERKEERSVEILIGHEID

Dit voorjaar kreeg Dura Vermeer het bericht als prefered bidder voor één van de vier contracten de laatste fase in te gaan. Dura Vermeer scoorde in het kwalitatieve deel van de aanbieding o.a. hoog op planning, duurzaamheid en volwassenheid van het procesmanagement. Verkeersveiligheid voor de omgeving kreeg in de inschrijving veel aandacht, deze wordt verhoogd door de aanleg van een tijdelijke rotonde. Ook de trede 4 van de divisie infra op de veiligheidsladder gaf hier een voorsprong op de concurrentie. De laatste maanden vond de afstemming plaats met de leveranciers van de windturbines en het onderstation die nodig waren voor vorming van het definitieve contract. Komende maanden worden alle voorbereidingen getroffen zodat de werkzaamheden in het voorjaar van 2021 van start kunnen.

VIER KEER MEER ENERGIE

Windplanblauw is, net als Windpark Zeewolde, onderdeel van een vervangingsopgave in de provincie Flevoland. In opdracht van SwifterwinT worden de huidige 74 windmolens vervangen door 61 nieuwe grotere turbines, die totaal vier keer meer energie opwekken dan de huidige bij elkaar. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de complete civiele werkzaamheden van 37 windmolens op land. Het gaat om zo’n twintig kilometer aan parkwegen met daarin twee definitieve bruggen, twee tijdelijke bruggen, de kraanopstelplaatsen, windmolenfundaties en parkbekabeling. De overige 24 windmolens worden via een ander nog aan te besteden contract in het IJsselmeer geplaatst.

SAMENWERKING

Opdrachtgever SwifterwinT is een samenwerking van ruim 170 ondernemers, bewoners en turbine-eigenaren uit de regio Swifterbant, Dronten en Lelystad. Samen met Vattenfall werkt SwifterwinT aan de ontwikkeling van Windplanblauw, een windpark in de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.