Vorige
Nieuws

Creative Valley@Arcadia: het next level kantoor van de toekomst

Dura Vermeer & NIC Re|Development onthullen een veelbelovende ontwikkeling op de Provada 2022: Creative Valley@Arcadia. Aan de Utrechtse Reykjavikstraat is de ontwikkeling gestart van een toonaangevend kantoorpand, dat met recht ‘het kantoor van de toekomst’ genoemd kan worden. Dura Vermeer ontwikkelt dit nieuwe high-end kantoorgebouw samen met NIC Re|Development, grondlegger van de succesvolle Creative Valley gebouwen. 

Direct naast de A2 én met Station Utrecht Leidsche Rijn op loopafstand is er op deze toplocatie plaats voor 620 medewerkers van scale-up bedrijven en corporates. De gebruikers van Creative Valley@Arcadia delen alle hoogwaardige diensten, faciliteiten en gemeenschappelijke ruimtes. Zo ontstaat een professionele community, waarin mensen elkaar ontmoeten, inspireren en samen tot de beste prestaties komen. 

Troef in de ‘war on talent’ 
Creative Valley@Arcadia is een unieke troef in de huidige ‘war on talent’. De nieuwe generatie professionals legt de lat hoog als het gaat om de kwaliteit van de werkomgeving. De best mogelijke faciliteiten, duurzaamheid en flexibiliteit zijn eisen die niet langer alleen belangrijk zijn voor opdrachtgevers en eigenaren, maar die werknemers ook meenemen in hun keuze voor een werkgever. Ook de omgeving is daarbij belangrijk. “Utrecht Leidsche Rijn bruist en komt als hotspot aardig in de buurt van het centrum van Utrecht”, zegt projectdirecteur Roy van Lieshout enthousiast. “Dankzij de vele horeca, winkels, sportfaciliteiten en het nodige groen in de omgeving  kun je voor, tijdens of na het werk even stoom afblazen, elkaar in een andere setting ontmoeten en relaxen. Ideaal dus!” 

3 x Creative Valley in Utrecht 
Dura Vermeer en NIC Re|Development sloegen al eerder de handen ineen. Naast Creative Valley Papendorp en Creative Valley Utrecht CS is Creative Valley@Arcadia het derde gezamenlijke project. Van Lieshout: “We zetten met deze ontwikkeling weer een flinke stap in de toekomst van het werken. In het plan hebben we onze inzichten en ervaring in het bouwen van gezonde, duurzame kantoorgebouwen samen laten komen. Niet voor niets is ‘The way we work today’ het motto van dit weergaloze kantoor.”  

Optimale beleving in een toekomstbestendig kantoor 
“Het markante atrium met de zo kenmerkende trappartij, de uitnodigende brasserie, de rooftopbar met groen dakterras en de dubbele boardroom met uitzicht over de binnenstad onderstrepen de beleving. Samen met het hoge afwerkingsniveau met de mooiste materialen zorgt dit ervoor dat je je thuis voelt op je werk,” benadrukt Laurens van Doorn van NIC Re|Development. “De beste vorm van duurzaamheid zit hem in gebouwen waar gebruikers langdurig en veel gebruik van maken. Daarbij draait alles om maximaal comfort, natuurinclusiviteit, hoogwaardige hospitality en een optimale beleving.”  

Creative Valley@Arcadia is een state-of-the-art duurzaam gebouw dat voldoet aan de ESG- standaarden. Warmtepompen, CO2, klimaat- en aanwezigheidssensoren , all-electric, bediening via apps en computervloeren zijn voorbeelden van technische hoogstandjes. Het gebouw wordt BREEAM Excellent gecertificeerd en heeft de ambitie voor WELL Gold.  

Hoogwaardige werkgelegenheid in Leidsche Rijn 
De gemeente Utrecht omarmt deze duurzame ontwikkeling en is zeer positief over het ontwerp. ”In dit kantoor staat het welzijn van de gebruikers echt voorop. Bedrijven die hiermee het verschil willen maken, zullen kiezen voor Creative Valley@Arcadia. We verwachten dat daarmee de hoogwaardige werkgelegenheid toeneemt, samen met de levendigheid in dit deel van de stad. Precies waar wij als gemeente op inzetten,” zegt Iris Oosterbeek, programmadirecteur Utrecht Leidsche Rijn. Op de Provada 2022 neemt zij uit handen van Roy van Lieshout en Laurens van Doorn de brochure in ontvangst.  

Benieuwd naar meer? Check www.arcadia-utrecht.nl

Arcadia

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.