Vorige
Nieuws

Dag van de Veiligheid: Durf jij jezelf in de spiegel aan te kijken?

Het is vandaag de Dag van de Veiligheid, ook wel bekend als de Bewust Veilig-dag. In een nieuwe videocampagne speciaal voor deze dag dagen Dura Vermeer collega’s je uit om kritisch naar jezelf te kijken en het gesprek met elkaar aan te gaan over (on)veilige situaties. Kun jij jezelf in de spiegel aankijken en zeggen dat je er alles aan hebt gedaan om een veilige werkomgeving te creëren en achter te laten? Voor jezelf en voor een ander?  

Veilig en gezond werken is alle dagen van het jaar belangrijk, maar op de Dag van de Veiligheid staat Dura Vermeer hier extra bij stil. In de nieuwe videocampagne laat Dura Vermeer haar medewerkers aan het woord over veilig werken. Als bedrijfsleider was Erik Alink betrokken bij de Nelson Mandelabrug in Zoetermeer. Een klus met een enorme tijdsdruk. Erik: ‘Werken in zo'n korte tijd is per definitie al een veiligheidsrisico’. Hoe ging Erik hiermee om en welke risico's zien de andere medewerkers op hun projecten? Houd de komende vier weken de Dura Vermeer kanalen in de gaten voor de volledige videoportretten van de medewerkers. 

Alert zijn en blijven 

In de nieuwe campagne staat het thema ‘zien’ van het programma Zien-Handelen-Leren centraal. Met de campagne roept Dura Vermeer iedereen op om alert te blijven in het erkennen én herkennen van mogelijke gevaren. Als we kritisch durven kijken naar de risico’s op onze werkplek, naar elkaar, maar vooral ook naar onszelf, kunnen we verschil maken. Samen zorgen we voor nog minder incidenten. Want elk incident is er één te veel.  

Meer over de veiligheidscampagne?
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.