Vorige
Nieuws

De eerste paal is geslagen!

De eerste paal is geslagen!

In een woning aan de Beneden Oostzeedijk is de eerste paal geslagen voor het funderingsherstel dat  het komende jaar gaat plaatsvinden in Kralingen. Woonstad Rotterdam, Dura Vermeer en huurders werken samen aan het opknappen en herstellen van de fundering en de renovatie van ruim 200 woningen en bedrijfsruimtes in het Zuidelijk deel van het Lusthofkwartier.

Methode

Frank Boersma, uitvoerder bij Dura Vermeer: “Om bij de funderingen te kunnen komen gaat de begane grondvloer eruit. De vervuilde grond wordt vervangen voor schoon zand. Dan kan het funderingsherstel beginnen! Er wordt een kleine heimachine de woning ingereden en dan start het heien. Het heien kan helaas niet geluidloos plaatsvinden. Het kan zorgen voor geluidsoverlast en trillingen voor de woningen erboven en voor de buren. Als het heien klaar is dan worden de vloeren, wanden en plafonds weer hersteld. Ook de isolatie wordt aangepakt, zodat bewoners straks geen last meer hebben van vocht of tocht in de woningen.”

lassen van de buispalen

Maatregelen en tegemoetkoming tegen overlast

Omdat er overlast is willen we bewoners zoveel mogelijk tegemoetkomen. We hebben rustwoningen en coronaproof werkplekken ingericht voor bewoners en omwonenden. Daarnaast krijgen de huurders van Woonstad ook nog een financiële vergoeding.

Mooier, veiliger en beter

Na het funderingsherstel en de renovatie staan de woningen weer stevig en verzakken niet. De verbeterde woningen dragen bij aan een sterke buurt en aan het wooncomfort van de bewoners en gebruikers.

 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.