Vorige
Nieuws

De Nieuwezijds in het bruisende Muidens Kwartier is opgeleverd!

De bewoners van De Nieuwezijds hebben de sleutel van hun woning ontvangen! Het deelplan van De Krijgsman bestaat uit 53 appartementen en 10 woningen. De gebouwen vertalen allemaal op hun eigen manier het industriële karakter van De Krijgsman. 

Woongebied met een eigentijdse identiteit

Voor De Nieuwezijds ontwierpen architectenbureau Hoogeveen en M3H woningen die doen denken aan de oude Amsterdamse havengebouwen en pakhuizen, maar ook de loodsen en industriële panden in het oude Muiden. Een unieke samensmelting van Amsterdam en Muiden!

De appartementengebouwen met een stedelijke binnentuin, urban loodswoningen en de twee bijzondere stadsvilla’s staan gedeeltelijk op een dek. Onder het dek is er plek om de auto's te parkeren. 

Elke woning heeft een eigen buitenruimte. Daarnaast is er een gemeenschappelijke binnentuin met fijne zitplekken tussen het groen. Zo kunnen bewoners elkaar ontmoeten. De verbinding met de omgeving staat centraal.

Stedelijk wonen in een landelijke omgeving

De Nieuwezijds ligt in het Muidens Kwartier, een sfeervol deel van de Vestingstad rond de gracht en het haventje. Nabij De Nieuwezijds ligt het paviljoen en de oude stadskern van Muiden met gezellige terrasjes aan de sluis. Vanaf De Nieuwezijds wandel je zo naar het IJmeer, het oude centrum van Muiden en de parken die het gebied rijk is. 

Het stoere en industriële appartementengebouw waar de verbinding met de omgeving centraal staat

De twee buitengewone stadsvilla's, die doen denken aan de oude pakhuizen en uitkijkend over het water en het park

De luxe lofts met uitzicht over de binnentuin en verdere groene omgeving

De urban loodswoningen geïnspireerd op de industriële gebouwen van het Meatpacking District in New York

Ontwikkeling De Krijgsman

In 2017 is de ontwikkeling van De Krijgsman gestart. Dura Vermeer Bouw Midden West ontwikkelt, verkoopt en realiseert hier 432 van de 1300 woningen voor KNSF. Meer over het project lees je op de projectpagina van De Krijgsman Muiden. Bekijk de planning, de laatste deelplannen en het volledige project op www.dekrijgsmanmuiden.nl    

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.