Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Bouw Hengelo en SWZ zetten ontwikkeling huurwoningen in Zwolle officieel kracht bij

Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Zwolle. Dura Vermeer Bouw Hengelo en SWZ willen graag aan die vraag voldoen. Daarom ondertekenden ze vandaag een intentieovereenkomst. Hierin spreken zij af om samen ongeveer 120 duurzame huurwoningen te bouwen in de wijken Holtenbroek en Stadshagen. De intentieovereenkomst werd getekend door Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ en Marieke Mentink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Een mooi moment, vindt Wiepke van Erp Taalman Kip,: “De vraag naar sociale huurwoningen is groter dan het aanbod. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we in elk geval iets kunnen bijdragen om aan die vraag te voldoen”. Marieke Mentink is blij met de samenwerking: “Samen met SWZ kunnen we een duurzame en gezonde toevoeging doen aan de wijk; zowel voor het welzijn van de nieuwe bewoners als de toekomstbestendigheid en voor de natuur.”

De plannen

Aan de Palestrinalaan in Holtenbroek worden twee portieketageflats vervangen voor twee nieuwbouwcomplexen met 74 appartementen. De helft van de nieuwe woningen is bestemd voor middeninkomens. Binnenkort worden omwonenden aan de Palestrinalaan geïnformeerd. De verwachting is in 2022 te starten met de realisatie van de plannen. In Tippe-Zuid, Stadshagen worden ongeveer 50 appartementen gebouwd voor de sociale verhuur. De woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens.

Circulair en natuurinclusief

Circulair bouwen is het uitgangspunt. Zo wordt nagedacht over houtbouw in de Tippe en circulair slopen in Holtenbroek. Dat betekent bijvoorbeeld dat bij de sloop aan de Palestrinalaan wordt gekeken of materiaal hergebruikt kan worden in de nieuwbouw en wordt duurzaam bouwmateriaal gebruikt. Ook staan bijvoorbeeld natuurinclusiviteit en biodiversiteit centraal, waarbij hagen, bomen, bloemen en planten toegevoegd worden als verblijf voor dieren.

Plangebied Stadshagen | De Tippe

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Marieke Mentink

Directeur Vastgoedontwikkeling en Klant & Markt Regio Heel Nederland
Marieke Mentink