Vorige
Nieuws

Dura Vermeer bouwt met Hydro CIRCAL aan duurzame bouwoplossingen

Dura Vermeer is een trots familiebedrijf dat al 165 jaar bouwt. In 2030 willen wij dat iedere oplossing bijdraagt aan een gezonder en groener Nederland. Wij werken daarom hard aan initiatieven die bijdragen aan deze ambitie. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners. Door samen onze verantwoordelijkheid te nemen kunnen we blijvend waarde toevoegen aan een duurzame leefomgeving voor iedereen. Nu, en voor generaties in de toekomst.

Vanuit deze overtuiging speelt innovatie een belangrijke rol. Aluminiumproducent Hydro ontwikkelde recentelijk een circulaire aluminium legering met een lage CO2 uitstoot. Zij noemen dit CIRCAL 75R. Wereldwijd worden er honderd projecten vanuit deze nieuwe circulaire legering ontwikkeld, waarvan drie in Brabant.

Een duurzaam alternatief

De inzet van CIRCAL 75R op bouwprojecten is eindeloos en zonder kwaliteitsverlies. Het bestaat voor minstens 75% uit materiaal aan het einde van de levenscyclus, afkomstig van gebouwen die gesloopt of getransformeerd zijn. Men noemt dit ook wel ‘post-consumerschroot’. Dit gaat nog een stap verder dan het recyclen van restproducten en is wereldwijd uniek!

Partner Hydro maakt gebruik van de meest geavanceerde sorteertechnologie in de branche. Hierdoor leveren zij wereldwijd producten met het hoogste gehalte gerecycled materiaal. Het hoge gehalte gerecycled materiaal zorgt voor een lage CO2 uitstoot.

post-consumerschroot

Verwerking

Gebouwen van de toekomst

Een nieuwe standaard? Momenteel wordt de innovatieve en duurzame techniek door Dura Vermeer Bouw Zuid en Hydro op drie projecten in Brabant toegepast. Dit maakt onze provincie Brabant koploper in de toepassing van CIRCAL 75R in nieuwbouwprojecten.

Circulaire nieuwbouw Weener XL, ’s-Hertogenbosch
Voor Weener XL realiseren we een nieuw pand met ruimte om haar ruim 17.000 bezoekers te ontvangen. Deze komen er om te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. Dit gebeurt in een goede, gastvrije en duurzame omgeving.

Wonen in het Oost Kwartier, Bergen op Zoom
De woningen in het Oost Kwartier maken onderdeel uit van het nieuwbouwplan ScheldeVesting, een gebied met wonen, werken en recreëren. Hier realiseren we 64 woningen aan de rand van het historisch centrum van Bergen op Zoom.

Een innovatief zorgconcept, Zuiderschans, ’s-Hertogenbosch
We realiseren één gebouw met twee woonsoorten en een ontmoetingsplein. De nieuwbouw Zuiderschans biedt hierdoor ruimte voor een innovatief zorgconcept. Een plek waar mensen wonen, werken, verblijven en ontmoeten.

CIRCAL 75R

Duurzaam en circulair

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.