Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Divisie Infra verbetert binnen trede 4 veiligheidsladder

Na dat Dura Vermeer Divisie Infra zich begin dit jaar certificeerde op trede 4 op de Veiligheidsladder, heeft de divisie weer een stap vooruit gedaan binnen deze trede. Afgelopen maand vonden weer diverse audits plaats om de veiligheid binnen het bedrijf te toetsen met een positief resultaat. Een gezamenlijke prestatie waar we trots op zijn. 

Veiligheid bij Dura Vermeer betekent iedereen, elke dag, veilig en gezond van en naar huis. We creëren een duurzame veiligheidscultuur en werken continu aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn van onze medewerkers én die van onze partners. Pro activiteit en verantwoordelijkheid nemen staan daarbij centraal. ‘Er zijn geen omstandigheden waaronder onveilig gewerkt wordt, ook niet onder tijdsdruk of vanwege kosten. “Werk veilig of werk niet” is een absoluut, geen grijs gebied’, aldus Theo Winter, directeur Dura Vermeer Divisie Infra.

VEILIGHEIDSLADDER

Begin dit jaar certificeerde Dura Vermeer Divisie Infra zich op trede 4 van de Veiligheidsladder. Daarmee was Dura Vermeer het eerste bedrijf dat de hele infradivisie gecertificeerd heeft op deze trede. Regelmatig worden er audits gedaan waarbij bouwprojecten, productielocaties en kantoren bezocht worden en gesproken wordt met medewerkers, onderaannemers en opdrachtgevers. We kijken terug op een leerzame audit waaruit blijkt dat veiligheid goed tussen de oren zit. De mensen komen met verbeterideeën, passen het veiligheidsconcept Zien-Handelen-Leren toe en blijkt samen met de eerder dit jaar gelanceerde SAVE-app een handig hulpmiddel. Nog meer kennis delen buiten Dura Vermeer en binnen de branche het voortouw nemen en nog opener te zijn, bijvoorbeeld door collega-aannemers meer te betrekken, is hetgeen waar we komende periode op gaan focussen. 

De Veiligheidsladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. De Veiligheidsladder biedt kaders voor veilig werken voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers of leveranciers.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.