Vorige
Nieuws

Dura Vermeer Techniek sluit zich aan bij bouwteams OKU Office en Creative Valley@Arcadia

Twee integrale samenwerkingen uit het boekje: Dura Vermeer Techniek sluit zich aan bij de bouwteams van OKU Office in Amsterdam-West en Creative Valley@Arcadia in Utrecht Leidsche Rijn. Dankzij deze samenwerking kan Dura Vermeer Techniek in een vroeg stadium al meedenken over de te maken installatietechnische conceptkeuzes voor beide ontwerpen. 

OKU Office

OKU Office maakt onderdeel uit van een grootschalige herontwikkeling van het gebied rond het World Fashion Centre aan het Koningin Wilhelminaplein. Dura Vermeer Bouw Midden West startte eind augustus 2021 al met de bouw van OKU House met 324 huurwoningen. Dit architectonisch huzarenstukje staat grotendeels op palen, waarvan een deel door het ondergelegen Fashion House heengaat.

In de herontwikkeling van het Fashion House naar OKU Office draagt Dura Vermeer Techniek  de verantwoordelijkheid voor alle installaties in het gebouw. ‘Deze renovatie is een mooi stukje integraliteit voor Dura Vermeer’, zegt tendermanager Arwin Guijt. ‘Door in het bouwteam met verschillende partijen samen te werken, kan elke partij zijn eigen expertise en kennis inbrengen. Met als resultaat een integraal afgestemd bouwkundig en technisch ontwerp. Door al bij het bouwteam betrokken te zijn kunnen we in een vroeg stadium meedenken met onder meer onze bouwcollega’s en zo tot de beste integrale oplossingen te komen voor de klant.’

Creative Valley @Arcadia

Dura Vermeer Techniek zal daarnaast deel uitmaken van het bouwteam van Creative Valley @Arcadia, een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed en NIC Re|Development. Het bouwteam werkt hier samen aan de realisatie van een high-end multi-tenant kantoorgebouw in Utrecht Leidsche Rijn.

‘Deze samenwerking met andere Dura Vermeer bedrijven maakt dit project voor ons een integrale samenwerking uit het boekje’, aldus manager Installatietechniek Dennis Schuiling. ‘Doordat wij al vanaf het Voorlopig Ontwerp betrokken zijn, kunnen wij samen met onze collega's van Dura Vermeer en adviseurs en partners uit de markt integrale, maakbare ontwerpoplossingen uitwerken. Dit resulteert in maximale toegevoegde waarde voor Creative Valley @Arcadia’. 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!