Vorige
Blog

Dura Vermeer werkt volgens een strak, gestroomlijnd proces. "Daar hou ik van”

Busra Anik liep in 2020 stage bij Dura Vermeer Bouw Zuid West en was vastbesloten om na de afronding van haar studie Bouwkunde terug te komen bij het familiebedrijf. Als frisse starter werkt ze inmiddels al een aantal maanden als trainee bij Dura Vermeer. “Ik krijg hier de vrijheid om op verschillende afdelingen mee te draaien. Het meekrijgen van alle fases in de bouw vind ik daarbij super interessant”.

Tijdens haar stageperiode bij Dura Vermeer werkte Busra mee aan het nieuwbouwproject De Zangvogel in Vlaardingen. Hier ondersteunde zij onder andere in het opstellen van planningen, het maken van afroepschema’s en het gereedmaken van uitvoeringstekeningen. Een leerzame periode, waar ze met veel plezier op terugkijkt. “Bij Dura Vermeer werk je samen met veel collega’s in een toonaangevend bedrijf, wat betekent dat er veel kennis en expertise in huis is. Dat is voor mij super leerzaam".

Je merkt dat Dura Vermeer een open bedrijfscultuur heeft met betrokken collega's

Dat Dura Vermeer een groot bouwbedrijf is, betekent volgens Busra echter niet dat de werksfeer onpersoonlijk is. “Je merkt dat Dura Vermeer een open bedrijfscultuur heeft en dat collega’s erg betrokken zijn bij elkaars werk. De lijnen zijn kort en de sfeer is laagdrempelig, waardoor je binnen de hele organisatie altijd bij collega’s kunt aankloppen. Iedereen werkt hier met passie aan mooie projecten om samen het beste resultaat neer te zetten. Die open werksfeer en gedrevenheid mentaliteit vind ik heel belangrijk.”

Horizontale organisatiestructuur
Dura Vermeer Bouw Zuid West kent een horizontaal georganiseerde organisatiestructuur, waarbij multidisciplinaire teams elk hun eigen specialisme kennen. De verschillende projecten worden hierdoor grotendeels uitgevoerd door zelforganiserende teams. “In het begin moet je even wennen aan deze indeling, inmiddels merk ik dat het werken in horizontale teams mij juist veel vrijheid en verantwoordelijkheid geeft binnen het oppakken van de werkzaamheden. En daarnaast leer je op deze manier veel collega’s kennen, doordat je nauw met elkaar samenwerkt en activiteiten of uitjes met elkaar organiseert.”

Het werken in horizontale teams geeft mij veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen de werkzaamheden

Verschillende paden bewandelen
Over de vraag wat Busra het meest aantrok in dit familiebedrijf hoeft ze niet lang na te denken. “Structuur in het werk is voor mij erg belangrijk. Dura Vermeer werkt volgens een strak, gestroomlijnd proces. Daar hou ik van. En de invulling van deze trainee-functie vind ik heel divers. De komende twee jaar zal ik hierdoor verschillende paden bewandelen. Zo werk ik momenteel mee bij de voorbereiding aan tenders, waarna ik ook een periode zal modelleren, engineeren en in de uitvoering zal ondersteunen. Ik krijg hier de kans om op verschillende afdelingen mee te draaien. Het meekrijgen van alle fases in de bouw vind ik daarbij super interessant. Ik ben nu bezig met een tender voor een project in Rotterdam. Ik zou het heel leerzaam vinden als ik dankzij mijn traineeship betrokken kan zijn bij dit project van beginfase tot de eindfase.

Blik op de toekomst
Welke functie Busra zal vervullen na de afronding van haar traineeship, houdt ze graag nog open. “Ik krijg in ieder geval echt energie van digitaal werken. Tijdens mijn studietijd heb ik een klein kantoor ontworpen voor mijn vader. Dit ontwerp heeft hij inmiddels uitgewerkt en is te bewonderen in zijn loods. Samen met collega’s maakt hij hier dagelijks gebruik van. Dat is super gaaf om te zien! Uiteindelijk wil ik binnen Dura Vermeer zo veel mogelijk ervaring op doen om hiermee mooie projecten te realiseren. Mijn voorkeur gaat uit naar woningbouw, omdat ik het bijzonder vind om te zien welke waarde je toevoegt voor een koper, door hen blij te maken met een gloednieuwe woning.”

Lees meer van Dura Vermeer Bouw Zuid West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!