Vorige
Nieuws

Dura Vermeer wint tender Centrumlijn Noord in Pijnacker-Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Dura Vermeer Bouw Zuid West met het plan WijCK de ontwikkeling en realisatie van Centrumlijn Noord definitief gegund. WijCK is een gebiedsontwikkeling met circa 330 woningen, een mobiliteitshub en openbaar gebied op een kavel van 32.000 m2 aan metrostation Pijnacker Zuid. Het plan werd door de beoordelingscommissie gekozen op basis van prijs en kwaliteit. Het ontwerp is van WE architecten, ZUS, Studio Komma en MEESVISSER. In het plan komen dorpse kwaliteiten en urbane voorzieningen samen en staat duurzaamheid centraal.

WijCK is voor iedereen

WijCK vormt een nieuwe hoogwaardige entree voor Pijnacker-Nootdorp. Het rijke landschapsontwerp verbindt de Groenzoom, het natuur- en recreatiegebied, met het nieuwe inclusieve woongebied. De ontwikkeling is ingericht op ontmoeting; bewoners ontmoeten elkaar in de binnentuinen, groene openbare ruimte en de collectieve ruimtes in de woongebouwen. WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woonblokken. Het woningaanbod is voornamelijk gericht op het betaalbare segment; circa 40% komt in het sociale segment, 37% in het middensegment, en 23% in het hogere segment.

Wethouder Frank van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: “Wij zijn zeer content met het winnende plan van Dura Vermeer op deze speciale locatie. Bij het metrostation Pijnacker-Zuid komen met name betaalbare woningen, waar een groot tekort aan is in onze gemeente en deze worden in een groene omgeving ingepast.”

WijCK bestaat uit circa 330 woningen verdeeld over vier woonblokken.

De flora en fauna is afgestemd op de diverse inheemse soorten uit de Groenzoom waarmee het de biodiversiteit verrijkt.

Duurzaamheid en mobiliteit

Duurzaamheid staat centraal in deze gebiedsontwikkeling. De flora en fauna is afgestemd op de diverse inheemse soorten uit de Groenzoom waarmee het de biodiversiteit verrijkt. Binnen het ontwerp is veel aandacht voor hittestress en klimaatadaptatie. Een sportroute knoopt de verschillende openbare plekken aan elkaar en loopt als rode ader door het gebied.

Het gebied krijgt een innovatieve mobiliteitshub. Hier is niet alleen plek voor het bewonersparkeren, maar ook voor P&R-plekken van station Pijnacker Zuid. Vanuit deze hub vindt een duurzame energieopwekking plaats voor heel WijCK. In het plan bevindt zich een grote fietsenstalling en koffiebar. Daarboven komt een multicourt waar jong en oud elkaar ontmoeten en samen sporten.

Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling van Dura Vermeer Bouw Zuid West: “De ontwikkeling van deze inclusieve en duurzame WijCK is ons op het lijf geschreven. We kijken uit naar de samenwerking met alle betrokkenen om dit prachtige plan te realiseren.”

Naast Dura Vermeer, WE architecten, ZUS, Studio Komma en MEESVISSER bestaat het team uit: Tenderboost, Continental Carparks, Nieman, Merosch, Kwirkey, Eneco, Proloog.

 

Planning

De beoogde start bouw van WijCk is in 2023.
Ga voor meer informatie naar:

www.woneninwijck.nl

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!