Vorige
Nieuws

Dutch Green Building Week bij Dura Vermeer

Op donderdag 12 oktober zal Dutch Green Building Week (DGBW) te gast zijn in het Dura Vermeer Inspiration Centre (DVIC) in Utrecht. De DGBW loopt van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober en is een initiatief van de Dutch Green Building Councel (DGBC). Deze organisatie zet zich in om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken, rekening houdend met het klimaat. Kortom, ambities die helemaal in lijn zijn met onze Net Zero-strategie

De DGBW is een landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. Gedurende deze week reist DGBW naar verschillende regio’s om inspiratie op te halen. Zo zullen er in Rotterdam, Eindhoven, Assen en Utrecht evenementen plaatsvinden. De reis binnen de laatste regio, Utrecht, zal in het Dura Vermeer Inspiration Centre plaatsvinden.

Ketensamenwerking in de bouw

Dit jaar is het thema van de DGBW is ‘Elke schakel telt’, waarbij ketensamenwerking en een gebiedsgerichte aanpak centraal staat. Een passend thema, want samenwerken met ketenpartners is essentieel om duurzame doelen te behalen. Vanuit Dura Vermeer doen wij dit door relaties voor de lange termijn op te bouwen met onze leveranciers, opdrachtnemers, partners en klanten. We stellen kaders, informeren elkaar en dagen elkaar uit om samen risico’s te nemen. Op deze manier kunnen wij, samen met onze samenwerkingspartners, grote stappen zetten naar Net Zero. Geheel in lijn met het DGBW thema dit jaar.

Ook andere onderwerpen waar onze focus binnen de Net Zero-strategie ligt, komen in deze speciale week aan bod, zoals klimaatpositieve gebiedsontwikkeling, biobased bouwen en de woningopgave in binnenstedelijk gebied. Ketensamenwerking is ook elkaar inspireren, dus geven wij graag het goede voorbeeld. Tijdens het bezoek van de DGBW aan het Dura Vermeer Inspiration Centre zullen wij ook verschillende inspirerende projecten delen die binnen deze onderwerpen passen. Ben je nieuwsgierig naar onze Net Zero strategie en benieuwd naar de initiatieven die wij daarvoor nemen? Lees er dan meer over via onderstaande knop.

 

 

Op naar Net Zero

Toekomstbestendig bouwen

Het centrale onderwerp voor de bijeenkomst die dag is woningbouw, met de nadruk op ontwikkelingen in binnenstedelijke gebieden. Tijdens de verschillende sessies zullen verschillende experts spreken over hoe we op een toekomstbestendige manier sociaal-inclusieve wijken kunnen ontwikkelen, wat de impact is van optoppen, ondertoppen en splitsen en welke kansen er liggen binnen demontabel en remontabel bouwen. Siobhan Burger, Senior Conceptontwikkelaar Maatschappelijke Impact bij Dura Vermeer, zal om 9.45 uur aansluiten aan een panelgesprek om haar kennis en ervaringen te delen. Aanvullend zal zij om 11.15 uur ook een subsessie geven over hoe je bestaande wijken toekomstbestendig kunt maken. Tijdens een andere subsessie ‘Optoppen als duurzame vorm om vastgoed toe te voegen’ van 10.30 uur zal Tim Peeters, Hoofd Voorbereiding bij Dura Vermeer, meer vertellen over deze slimme manier van het aanvullen van de binnenstedelijke woonvoorraad.

Benieuwd naar het volledige programma van de DGBW die dag? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie.

Bekijk het programma

 

 

Het Dura Vermeer Inspiration Center

Groene omgeving om in te werken

Het groene dak

Voor biodiversiteit en luchtzuivering.

Een duurzaam kantoor met showroom

Die middag sluiten we af met een presentatie over het Dura Vermeer Inspiration Centre (DVIC) door Roy van Lieshout, Projectdirecteur Dura Vermeer Vastgoed. Uiteraard met een rondleiding. Het DVIC is een gebouw waarbinnen het welzijn van mensen voorop staat. Dit duurzame en zoveel mogelijk circulair gebouwde pand moest namelijk onderdak bieden aan kantoorpersoneel en THUIS de showroom. Omdat er een diversiteit aan mensen en functionaliteiten moesten worden toegevoegd aan dit pand is bij de bouw ervan sterk ingezet op de meest optimale luchtkwaliteit, temperatuur, lichtinval en akoestiek.

Het DVIC gebouw is volledig gasloos, heeft energiezuinige verlichting en de benodigde energie wordt opgewekt door PV-panelen op het dak. Het middengebied heeft een groen dak voor biodiversiteit, luchtzuivering en een groene kantoorbeleving voor de medewerkers. Ook is het gebouw voorzien van waterzuinige toiletten. Daarbij is een deel van het bouwmateriaal afkomstig uit eigen sloopprojecten.

Milieubewust bouwen

Op naar Net Zero! Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Hierbij zetten we ons volledig in op Net Zero, oftewel nul CO2-uitstoot. De landelijke maatschappelijke organisatie Dutch Green Building Council, initiatiefnemer van DGBW, zet zich in om de gebouwde omgeving toekomstbestendige en duurzaam te maken. Door de krachten te bundelen zorgen we ervoor dat de kennis en innovaties rondom milieubewust bouwen breed worden gedeeld. Wil je graag deelnemen aan deze inspirerende dag in ons innovatieve pand? Inschrijven voor de sessie in Utrecht kan via onderstaande link.

Schrijf je in

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.