Vorige
Nieuws

Eerste paal geslagen voor Bosbad te Eindhoven

Op donderdag 1 april vierden kopers en projectbetrokkenen de start van de bouw van woningbouwproject ‘Wonen in het Bosbad’ in Eindhoven – Meerhoven. Als officiële handeling sloegen Michel Heijneman (ontwikkelaar KIKX) en Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Zuid) de ‘eerste’ (digitale) paal.   

Host Peet Vermeulen liet zich na de officiële handeling door het uitvoeringsteam rondleiden op de bouwplaats. Toekomstige bewoners waren getuigen van de bijeenkomst via een livestream en maakte op een informele manier alvast kennis met de nieuwe buren. Dankzij de ontvangst van een borrelpakket werd het digitale proostmoment, ook op afstand, feestelijk afgesloten.

Wonen in Bosbad
Aan de Bosgors in Eindhoven bouwt Dura Vermeer Bouw Zuid, in opdracht van Kikx, 20 lichte en luxe appartementen en een groene binnentuin. Het ontwerp tekende Gaaga Architecten uit Delft. Met het ontwerp “Het Bosbad’ won de ontwikkelaar de ontwerpwedstijd ‘Wonen in een beeldentuin’ als onderdeel van Bosrijk. Een schitterend plan waarbij de architectuur geïnspireerd is op de natuur en kwaliteit voorop staat.

Shinrin-Yoku
Dit duurzame woongebouw is bijzonder in alle opzichten. Het ontwerp is geïnspireerd op het Japanse gebruik Shinrin-Yoku, waarbij je je volledig met je zintuigen onderdompelt in het bos om tot rust te komen. De houten gevel van het gebouw lijkt op te gaan in de bomenrijke omgeving. Duurzaam, energiezuinig en elegant in haar verschijningsvorm. Het is niet voor niets dat het ontwerp van ‘Het Bosbad’ is genomineerd voor de Eindhovense Dirk Roosenburg Architectuur prijs.

De bouw van de twee appartementencomplexen is in volle gang. Meer informatie over dit project is hier te vinden: www.woneninhetbosbad.nl 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.