Vorige
Het Bos in huis

WONEN NAAR JAPANS CONCEPT

HET BOSBAD: WONEN NAAR JAPANS CONCEPT

Meerhoven in Eindhoven
2020-2022
Bedrijfsleven
Samenwerkingscontract
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Gelegen aan de Bosgors in Eindhoven, aan de rand van de groene wijk Meerhoven, prijkt een markant kleinschalig appartementengebouw, dat perfect past in de omringende bosrijke omgeving. Op deze plek heeft Dura Vermeer Bouw Zuid twintig moderne en luxe appartementen gerealiseerd met een groene binnentuin. Het ontwerp is van Gaaga Architecten uit Delft, en werd bekroond met de eerste prijs in de ontwerpwedstrijd "Wonen in een beeldentuin" als onderdeel van Bosrijk.  

SHINRIN-YOKU 

Het ontwerp is geïnspireerd op Shinrin-Yoku, "bosbaden" in het Japans. Een concept uit de jaren 80 dat steeds meer wordt toegepast in onze drukke maatschappij. Het is een methode om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, als reactie op de toenemende verstedelijking en de behoefte aan een verbinding met de natuur. 

Het idee achter Shinrin-Yoku is simpel: je dompelt jezelf onder in de natuurlijke omgeving van het bos en laat al je zintuigen de ervaring absorberen. Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van Shinrin-Yoku, waaruit blijkt dat het kan helpen om stress te verminderen, de stemming te verbeteren, het immuunsysteem te versterken, de bloeddruk te verlagen en de concentratie te verbeteren. Shinrin-Yoku is een manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en opnieuw in contact te komen met zichzelf en de natuurlijke wereld om hen heen. 

Zo zie je maar weer dat mensen wereldwijd dezelfde behoeften hebben. Onze methoden en ambities vertonen veel overlap met dit Japanse concept, daarom zijn wij bijzonder trots dat we dit gave project mochten realiseren. Want één blik op het complex vertelt je al dat bewoners zich hier volledig kunnen onderdompelen in de natuur.

Shinrin-Yoku

Het ontwerp is geïnspireerd op het Japanse gebruik Shinrin-Yoku, waarbij je je volledig met je zintuigen onderdompelt in het bos om tot rust te komen. De houten gevel van het gebouw lijkt op te gaan in de bomenrijke omgeving.

Het Bosbad

Duurzaam, energiezuinig en elegant in haar verschijningsvorm. Bijzonder in alle opzichten.

Duurzaam welzijn

Bij Dura Vermeer vinden wij dat iedereen een gezonde leefomgeving verdient met kansen om te groeien. Nu, en in de toekomst. Nieuwe wijken, buurten en gebouwen die we ontwikkelen en bouwen, staan er voor minimaal honderd jaar. En het liefst nog veel langer! Wat we nu doen heeft verstrekkende gevolgen voor later. Daarom moeten we nú Het Goede Doen. 

Het Bosbad laat heel mooi zien hoe serieus onze ambities zijn op het gebied van duurzaam bouwen waarbij het welzijn van de gebruiker op één staat. Het Bosbad is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van hoe je groen in huis haalt. Alles aan dit gebouw ademt bos, natuur en duurzaamheid – precies zoals de Japanners het bedoeld hebben!

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.