Vorige
Nieuws

Eline kwam via Edith terecht bij Dura Vermeer Bouw Midden West: ‘Een gesprek kan geen kwaad dacht ik’

Ze kenden elkaar alleen van naam, maar de positieve verhalen over Eline Westerink waren zodanig overtuigend dat Edith Balke, projectontwikkelaar bij Dura Vermeer, besloot een goed woordje voor haar te doen bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Beide vrouwen voelen zich helemaal thuis: “Veel mensen denken bij een ontwikkelende bouwer nog aan een stug bedrijf, met veel hiërarchie en hoofdzakelijk mannen, maar bij ons is niks minder waar.” 

Dat Edith iemand is die overal kansen in ziet, wordt bewezen door de manier waarop zij Eline binnenhaalde bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Edith: “Toen de vestiging van het bouwconcern waar mijn vriend werkte zo’n twee jaar geleden werd opgeheven, vroeg ik direct of hij leuke collega’s had die ik bij ons kon aandragen.” Mijn vriend moest denken aan Eline, hij omschreef haar als een fijne collega, met een vlotte babbel en hart voor de zaak vanuit haar rol als calculator. Aangezien we bij Dura Vermeer mensgericht en betrokken zijn, klonk dit als een goede match. Ook is calculatie nog steeds een beetje een mannenclub, in tegenstelling tot veel van de andere vakgroepen, dus ik dacht een vrouw gaat de dynamiek goed doen. Wij zijn als organisatie overtuigd van het belang van diversiteit, ook binnen onze vakgroepen.” Zo gezegd, zo gedaan. Edith droeg de oud-collega van haar vriend aan. 

Vertrouwen op je intuïtie  

Andersom hoorde Eline van de vriend van Edith positieve verhalen over Dura Vermeer. “Over dat het een familiebedrijf is met korte lijntjes, dat er veel mogelijkheden zijn jezelf te ontwikkelen en dat de sfeer goed is”, vertelt Eline. “Ik vond het positief klinken en dacht, een gesprek kan geen kwaad. ”Het was haar intuïtie dat bevestigde dat de stap naar Dura Vermeer Bouw Midden West de juiste was voor haar. “Ik kan het niet goed uitleggen, maar als ik ergens binnenwandel voel ik instinctief of het goed voor mij is of niet. En hier voelde ik duidelijk dat dit een plek was waar ik mij thuis kon gaan voelen.” Inmiddels werkt Eline al anderhalf jaar met veel plezier bij Bouw Midden West. “Hier ervaar je een thuisgevoel”. 

Veel mensen denken bij een ontwikkelende bouwer nog aan een stug bedrijf, met veel hiërarchie en hoofdzakelijk mannen, maar bij ons is niks minder waar.

We streven allemaal naar hetzelfde doel 

Over wat precies zorgt voor dat ‘thuisgevoel’ zijn de vrouwen het eens: “Je bent hier geen nummertje. Iedereen kent elkaar en iedereen voelt zich gezien”. Volgens Edith en Eline komt dit onder meer doordat het bedrijf horizontaal is georganiseerd. “De lijntjes zijn kort, de hiërarchie niet voelbaar en iedereen wordt zelf verantwoordelijk gesteld voor zijn of haar rol. Er wordt verwacht dat je zelf initiatief neemt om het meeste uit je werk te halen en we mogen ook allemaal meedenken over de toekomst van het bedrijf. Door de vrijheid en het vertrouwen dat wij als medewerkers krijgen, ontstaat er een grote vorm van betrokkenheid bij onze projecten. We streven vanuit verschillende rollen allemaal naar hetzelfde doel: de mooiste en meest impactvolle projecten opleveren.”  

Samen werken aan het omzetdoel 

Eline voegt toe dat de vele activiteiten die er worden georganiseerd ook bijdragen aan de goede sfeer. “We sporten bijvoorbeeld bij ons op kantoor, er zijn borrels, tafelvoetbaltoernooien, workshops en we werken elk jaar samen aan het behalen van ons omzetdoel wat wordt beloond met een uniek themafeest voor alle medewerkers”. Allemaal zaken die volgens haar bijdragen aan teambuilding en de positiviteit op kantoor. “We gaan allemaal echt met plezier naar ons werk. ”Ook op individueel gebied is er volop aandacht voor het welzijn van medewerkers. Edith: “We kunnen ons aanmelden voor allerlei cursussen. Van het beter worden in plannen en het samenstellen van zakelijke mails tot cursussen over psychologie, voeding en sporten. Alles om bij te dragen aan dat je fit en vitaal naar je werk kunt.” Zelf volgt ze nu een cursus over leiderschap. “Het is mijn ambitie om nog een mooie groei binnen Dura Vermeer te maken. Gelukkigerwijs worden ambities hier serieus genomen.” 

De vele activiteiten die worden georganiseerd dragen bij aan de goede sfeer. “We sporten bijvoorbeeld bij ons op kantoor, er zijn borrels, tafelvoetbaltoernooien, workshops en we werken elk jaar samen aan het behalen van ons omzetdoel wat wordt beloond met een uniek themafeest voor alle medewerkers”.

Alles loopt door elkaar heen, heerlijk 

Voor nu is de rol van projectontwikkelaar Edith op het lijf geschreven. “Ik vind het heel leuk dat de functie zo breed is. Het ene moment bespreek ik de voorwaarden van de aanschaf van een stuk grond met een verkoper en het andere moment ben ik druk met het uitzoeken van een lantaarnpaal. Ik heb verschillende projecten, in verschillende fases en alles loopt door elkaar heen. En aangezien ik een echte regelaar ben, vind ik dat heerlijk. Snel schakelen, kansen herkennen, snel verbindingen leggen en altijd overzicht bewaren; dat is mijn ding. ”Ook het klantgerichte element van haar functie spreekt haar aan: “Ik verdiep mij graag in wat een klant wil. Wat vinden ze belangrijk in een buurt, wat zijn hun woonwensen, waar worden ze gelukkig van? Het is elke keer weer een nieuwe uitdaging, waardoor het nooit verveelt.” 

Bijdragen aan de verbetering van een wijk 

Naast stressbestendig en communicatief sterk zijn, is creativiteit volgens Edith ook een belangrijke eigenschap voor een projectontwikkelaar: “Het is aan jou om niet alleen de wensen van de klant en innovaties op de markt in een zo vroeg mogelijk stadium in het plan te betrekken, maar ook maatschappelijke opgaves als duurzaamheid, betaalbaarheid en het woningtekort. Dat vraagt creativiteit in de ontwerpen, maar ook in hoe je omgaat met processen. Hoe kun je bijvoorbeeld zo snel mogelijk met de gemeente en overheid tot een bestemmingswijziging komen om de woningnood aan te pakken? Edith haalt voldoening uit de impact die ze kan maken met haar werk. “Ik kan samen met het team echt bijdragen aan de verbetering van een wijk of stadsdeel. Het maakt mij trots als ik door een opgeleverde wijk loop en zie dat de plannen uitpakken zoals we ze op papier hebben bedacht.” 

Ik rolde per toeval in het werk als calculator 

Eline kijkt met dezelfde passie naar haar werk. En dit terwijl ze nooit had verwacht calculator te worden: “Ik wilde eigenlijk werkvoorbereider worden, maar rolde per toeval in het werk als calculator. Ik vond het direct verrassend leuk. Het uitpluizen van bedragen, het opvragen en vergelijken van prijzen bij onderaannemers, het analyseren van risico’s, het onderzoeken van kansen, het opstellen van begrotingen  en de aanbieding naar de klant brengen met het team: ik vind het volledige proces heel leuk en heb niet meer overwogen over te stappen naar werkvoorbereiding.” Zelfs de tijdsdruk die haar werk af en toe met zich meebrengt, geeft Eline plezier: “De druk van strakke deadlines zorgt ervoor dat we er als team vol voor moeten gaan. Ik vind die energie heel fijn. Het zorgt voor focus en daadkracht. We kunnen niet oneindig wikken en wegen, we moeten knopen doorhakken. Dat brengt spanning met zich mee, maar het is elke keer weer zo gaaf als het lukt.” 

Edith en Eline zien elkaar momenteel niet meer op dagelijkse basis. Edith is verhuisd naar Breda en is een paar maanden terug overgestapt naar Dura Vermeer Bouw Zuid. Hier heeft ze onder andere een grote gebiedsontwikkeling voor het historische centrum van Breda in haar portefeuille gekregen. “Ik ben heel blij dat binnen Dura Vermeer de mogelijkheid bestaat om in een andere regio aan de slag te gaan. Ik kan nu dezelfde waarde toevoegen, maar voor mij in een compleet nieuwe regio.” De sfeer is in het zuiden gelukkig net zo goed: “Het sociale en de goede sfeer is inherent aan Dura Vermeer”, aldus Edith. 

Werken bij Dura Vermeer Bouw Midden West
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.