Vorige
Nieuws

Het Kwadrant in Maarssen is genomineerd voor de Re-Use Award 2023!

Deze juryprijs van Nieuws van PropertyNL voor de meest geslaagde kantoortransformatie naar woonruimte, zal op donderdag 15 juni bekend worden gemaakt op het podium van PropertyNL tijdens de Provada.

Dura Vermeer Renovatie Midden West heeft het oude kantoor van Fujitsu in Maarssen getransformeerd in opdracht van We Do Projects naar 260 studentenstudio's, waarbij in de plint ruimte is voor buurtfuncties. 

Uitzonderlijk snel 

In nog geen 8 maanden tijd is het 11 bouwlagen tellende kantoorpand met een dubbel hoge begane grond en daarboven een stervormige plattegrond volledig getransformeerd. De totale oppervlakte is: 10.500m². 

260 studentenstudio’s  

In de toren hebben wij een 260-tal zelfstandige studio’s gerealiseerd voor studenten, voorzien van eigen sanitair en keuken. Op het terrein ontwikkelt de opdrachtgever ook nog twee nieuwbouwtorens, waardoor er uiteindelijk op de locatie een campus ontstaat met wel 1200 wooneenheden. 

Samenwerking Universiteit van Utrecht 

Er is een samenwerking met de Universiteit van Utrecht (UU) opgezet. De UU mocht 200 van de woningen met voorrang aanbieden aan hun internationale studenten (wat voor hun weer resulteerde in een huurvoordeel: max euro 675 all-in). Dit speelde mooi in op de kamernood in Utrecht. De woningen waren binnen één avond volledig verhuurd.  

Verdere ontwikkelingen 
Op de locatie komen ook nog twee wooncomplexen (499 huurwoningen in de vrije sector, het middensegment en sociale huur). Wij bouwen deze overigens niet. Daarna wordt de gehele locatie aangepakt en van groen voorzien.  

Deze prijs is een mooi blijk van waardering! Alle credits naar een ieder die zich voor dit project heeft ingespannen .

Nette zelfstandige studio's voorzien van een eigen keuken

En badkamer

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Martijn van den Nieuwendijk

Werkvoorbereider Regio Utrecht, Regio Noord-Holland, Regio Noord-Brabant
Martijn van den Nieuwendijk
Bouw & Vastgoed

Raymond Kok

Projectleider Regio Utrecht, Regio Noord-Holland, Regio Noord-Brabant
Raymond Kok