Vorige
Nieuws

Hoog, hoger, hoogst!

Beelden: Object&co

Ontwikkelaar Jebber én ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West hebben in maart het officiële startsein gegeven voor de bouw van De Kwekerij fase II in Utrecht-Oost. Inmiddels bereiken de eerste woontorens hun hoogte. Woontoren Betula heeft haar hoogte punt bereikt en volgende week sluit woontoren Tilia aan. Het behalen van dit hoogtepunt wordt op woensdag 15 september as feestelijk gevierd. Eind dit jaar zijn alle torens op hoogte. Hoe dat zo snel kan? Dat lees je hieronder. 

De duurzame ontwikkeling, naar het ontwerp van Arons en Gelauff architecten, bestaat in totaal uit zes kleurrijke woontorens met 244 huurwoningen voor starters: Tilia (1), Betula (2), Catalpa (3), Nyssa (4), Robinia (5) en Castanea (6). 

Geprefabriceerde elementen 

Door gebruik te maken van prefab elementen tijdens de bouw is een snelle oplevering mogelijk. Voorafgaand aan de plaatsing van de kleurrijke gevels worden de woontorens voorzien van prefab badkamers én materialen die nodig zijn voor de afbouw. In week 34 start het bouwteam met het bevoorraden van woontoren 1 en 2. Binnen maar liefst zes dagen zit er in elke woning een badkamer! Hierna worden de woontorens op een ‘makkelijke’ manier afgewerkt, de materialen voor de afbouw zijn tenslotte al aanwezig in de woning.  

“Prefab bouwen maakt het proces heel overzichtelijk. Het project is heel goed te plannen. De extra tijd die nu nodig is aan de voorkant, weegt niet op tegen de besparing van tijd later in het proces", aldus bouwplaatsmanager Erwin Joustra. 

De afwerking van de eerste twee woontorens zijn eind 2021 gereed. Naar verwachting is in het voorjaar van 2022 de oplevering van De Kwekerij fase II. Starters kunnen dan hun intrek nemen in een duurzaam ontwikkeld groen en gezonde woning. 

Samenspel 

Opvallend aan De Kwekerij II zijn de gevels, die over 3 weken worden geplaatst. “De gevelkleuren zijn gebaseerd op de seizoensbloemen van de boomsoorten die rondom de gebouwen geplant zijn, waardoor een mooi samenspel van groen en gebouwen ontstaat", aldus Arons en Gelauff. De verschillende hoogtes van de torens en de hoekligging van de appartementen zorgen voor optimaal zonlicht op de campus die de kleurrijke, UV-bestendige gevels benadrukken. 

De woontorens bieden op de begane grond gemeenschappelijke ruimtes, zoals een fietsenmakerij, een klein Koude Oorlog Museum, een café, restaurant en een kantoor voor de ontwikkelaar van het project, Jebber. 

De Kwekerij verandert in een bruisende en hernieuwbare omgeving, die aansluit op de ambitie om zowel maatschappelijk als ruimtelijk te verbinden in lijn met het landschapsontwerp.  

De Kwekerij fase II augustus 2021

1
5
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper