Vorige
Nieuws

Hoornbrug in Rijswijk na 6 weken weer open voor wegverkeer

Hoornbrug in Rijswijk NA 6 weken open voor wegverkeer

Dura Vermeer heeft de afgelopen zes weken in samenwerking met onder andere Hillebrand, EPC, Rowij en Krenvoord diverse renovatiewerkzaamheden aan de Hoornbrug uitgevoerd om deze weer toekomstbestendig te maken. Na uitvoerig testen van de diverse technische installaties afgelopen weekend is de brug weer officieel open voor wegverkeer.

De renovatiewerkzaamheden bestonden onder andere uit het vervangen van de E-installaties, het deels vervangen en aanpassen van het mechanische deel van de brug, het verplaatsen van verkeersseinen en afsluitbomen en aanpassen van de wegindeling. Zo zijn het voetpad en dubbelzijdig fietspad op hetzelfde niveau gebracht. Eerder lag het fietspad op hetzelfde niveau als het wegdek voor wegverkeer. Door deze aanpassingen is de Hoornbrug veiliger voor alle weggebruikers. 

De komende periode zijn er nog diverse werkzaamheden aan de brug nodig. Zo vinden er in en buiten de kelder nog diverse betonreparaties plaats, wat betekent dat de onderdoorgang van de Delftweg hierdoor tot eind maart gestremd voor autoverkeer blijft. Daarnaast krijgt het brugwachtershuisje een opknapbeurt, vindt er conservering van leuningen plaats en wordt de brugkelder voorzien van nieuwe verlichting en markering voor looproutes.  

Om de brug weer operationeel te krijgen voor het vaarverkeer worden diverse installaties (o.a. seinen, slagbomen, noodstop en noodaandrijving) in bedrijf gesteld en uitvoerig getest om veilige bediening te garanderen. Daarnaast worden ook de communicatiesystemen voor de brugbediening op afstand (brug wordt eerst lokaal bediend) geïnstalleerd. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.