Vorige
Nieuws

Houthaven viert feestelijke opening van de Pontsteigergarage

Afgelopen vrijdag is het project Kistdamgarage officieel geopend die vanaf nu te naam staat als ‘Pontsteigergarage’. Met een veerpont voer het gezelschap, bestaande uit de projectbetrokkenen en opdrachtgever Gemeente Amsterdam van station Amsterdam Centraal naar de Houthaven. Daar legden zij aan bij de gloednieuwe Pontsteiger waarna Marice de Lange, Manager gebiedsontwikkeling Team West, Centrum en Zuid Amsterdam, officieel de garage opende. Samen met de feestelijke opening van de Pontsteigergarage werd ook de terugkeer van de pont gevierd. Amsterdammers konden daarna zelf meevaren.

Om de buurt te betrekken bij dit heugelijke feit zijn er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd. Op de steiger was er bijvoorbeeld een fotodecor en een ijscobus. Ook was er een mogelijkheid voor kinderen om een eigen flesje gemberlimonade maken en organiseerde museum Het Schip rondleidingen door de buurt. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een zeemanskoor en een fanfare.

DE PONTSTEIGER

In opdracht van de gemeente Amsterdam veranderde Bouwcombinatie Dura Vermeer - De Nijs de Pontsteiger de afgelopen 2 jaar onherkenbaar. Direct onder de Pontsteiger ligt een moderne parkeergarage met 275 parkeerplekken exclusief voor vergunninghouders uit de Spaarndammerbuurt en Zeeheldenbuurt. Tegelijk met de bouw van de garage heeft de bouwcombinatie bovengronds de steiger netjes ingericht.

Op de kop hebben de eerste bewoners intrek genomen in het Pontsteigergebouw. De Pontsteiger is een 90 meter hoge woontoren die uitreikt aan de westkant van het centrum aan het IJ.

DE PONTSTEIGERGARAGE IN EEN NOTENDOP

  • Aantal parkeerplaatsen: 275 plaatsen (incl. 16 E-oplaadpunten)
  • Alle parkeerplaatsen zijn voorbereid op E-oplaadpunten
  • Lengte: 157 m
  • Breedte: 30 m
  • Periscoop met doorzicht vanuit -1 en -2 vloer entreehal naar buiten
  • Adaptieve verlichting in garage en entreehuisjes
  • Energie neutrale parkeergarage
  • Garage vormt enige entree naar privé-garage onder het Pontsteigergebouw
  • Karakteristieke muurschilderingen van de historische houthavens en de architectuur van de Amsterdamse school.
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.