Vorige
Nieuws

Hypermoderne fietsenstalling station Tilburg geopend

De nieuwe fietsenstalling aan de noordzijde van station Tilburg heeft dinsdagochtend 21 juli om 05:00 uur haar deuren geopend en biedt plek voor maar liefst 3900 fietsen. Het gebouw van staal en glas is voorzien van de nieuwste technieken om het fietsparkeren zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Dura Vermeer startte in opdracht van ProRail, NS en de gemeente in april 2019 met de bouw van de nieuwe stalling. Architectenbureau Cepezed was verantwoordelijk voor het ontwerp en koos voor een stalen frame met heel veel glas. Dat resulteerde in een opvallend lichte stalling met overal zicht op de omgeving. De stalling telt 3900 fietsparkeerplaatsen en is van alle gemakken voorzien. Er zijn rolbanden, er is een fietsenmaker en alle rekken zijn voorzien van QR codes om je fiets digitaal terug te kunnen vinden. Ook staan er OV-fietsen voor de verhuur.

DUURZAAM DAK

Het dak van de nieuwe stalling is verduurzaamd met zo’n 2.400 m2 sedummatten (vetplantjes). Zulke groene daken helpen om een deel van de regen op te vangen. Tijdens hoosbuien raken de riolen zo minder overbelast. Bovendien heeft het een goede isolerende werking en gaat het lang mee.

DOOR MET STALLING AAN DE ZUIDZIJDE

Nu de noordelijke stalling klaar is, start Dura Vermeer binnenkort met de bouw van een stalling aan de centrumzijde. Deze biedt straks plaats aan nog eens 3400 fietsen. De bouw hiervan zal naar verwachting gereed zijn in 2021. De beide stallingen bieden in totaal plek aan bijna 7500 fietsen en 200 OV-fietsen. 

EERSTE 24 UUR GRATIS

Reizigers die met de fiets naar het station gaan, kunnen straks hun fiets de eerste vierentwintig uur gratis parkeren. Beide stallingen worden permanent bewaakt en zijn voorzien van OV-fietsen. Daarnaast zit er in één van de stallingen straks ook een Fiets en Serviceruimte voor kleine reparaties. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.