Vorige
Nieuws

Koning Willem-Alexander opent het nieuwe ziekenhuis van Tergooi!

Tergooi kleurden dinsdag 26 september niet groen, maar oranje. Koning Willem-Alexander knipte het lint door en opende daarmee officieel het nieuwe ziekenhuis. Een historische en feestelijke dag! Niet alleen het gebouw werd in het zonnetje gezet, ook de medewerkers. Zonder samenwerking was het nooit gelukt. De koning kreeg een rondleiding en sprak met patiënten, medewerkers en zorgpartners uit de regio over het belang van toekomstbestendige zorg.  

De feestelijkheden begonnen 's morgens vroeg. Bij het afhalen van hun uniform liepen medewerkers over een rode loper. Ook ontvingen ze een feestelijke traktatie in koninklijke sferen en waren er verrassende events in de gangen. 

Rondleiding 

Nadat het ceremoniële lint was doorgeknipt zong anesthesiemedewerker Thomas Luijf het Tergooi MC lied en ging de koning op pad voor een rondleiding. Zo ontmoette hij als eerste kinderen van basisschool de Wilgetoren die speciale kinderroutes door het ziekenhuis bedachten. Daarna werd hij ontvangen op de dagbehandeling Oncologie. Internist-oncoloog dr. Ankie van der Velden gaf uitleg hoe het ziekenhuis patiënten tegenwoordig ook chemietherapie thuis geven. Ter demonstratie werd een videoverbinding tot stand gebracht met een patiënt thuis.  

Dit is bij uitstek een voorbeeld van vernieuwende zorg: waar het kan organiseren we zorg dichter bij een patiënt. De rondleiding werd afgesloten door verpleegkundig specialist Geriatrie Vera Hoogervorst. Zij vertelde over het werk van het GEM-team. Als een oudere patiënt op de spoedeisende hulp wordt binnengebracht met een gebroken heup, kijkt het team ook direct naar mogelijk andere aandoeningen. Samen bespreken ze hoe een volgende val voorkomen kan worden door bijvoorbeeld de inzet van meer thuiszorg. 

Ontmoetingen in de centrale hal 

Aan het eind van zijn bezoek ontmoette koning Willem-Alexander in de centrale hal patiënten, verpleegkundigen, medewerkers en zorgpartners uit de regio. Wolter Odding, voorzitter van raad van bestuur blikt tevreden terug op een bijzondere dag. ‘Trots dat we door de samenwerking met alle medewerkers en partijen dit mooie ziekenhuis hebben gebouwd. Het is gelukt. Dat hebben we met z'n allen gedaan en daar ben ik ongelofelijk trots op!’   

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!