Vorige
Nieuws

Marlijn: “Ik merk dat niet iedereen altijd doorheeft dat achter alles wat je creëert, of het nou een artikel is of een video, een strategie schuilt”

Het vak communicatie, er bestaat nog wel eens wat onduidelijkheid over. Jij maakt toch foto’s? Ben jij nou heel goed in praten? Nou, het is meer dan dat. Aan het woord Marlijn de Vries over haar rol als communicatieadviseur bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Oh, en er komt een rol vrij in haar team!  

Veel van haar studiegenoten van de studie ‘media, informatie en communicatie’ gingen na hun afstuderen aan de slag in de mediabranche. Niet Marlijn, zij gooide het over een totaal andere boeg. Zij begon haar werkende leven als marketing en communicatie specialist bij een technische groothandel. Na zes jaren hier werkzaam te zijn geweest, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. En deze vond ze bij Dura Vermeer Bouw Midden West. In juni 2021 is ze bij de ontwikkelende bouwer gestart als communicatieadviseur. Wat haar hier naartoe trok? “Het leek mij te gek om onderdeel uit te maken van een organisatie die echt impact kan maken. Als ontwikkelaar én bouwer heb je een grote invloed op de leefomgeving die je achterlaat.” 

Bezige (communicatie)bij

Een nieuwe baan is vaak even investeren. Dit was voor Marlijn niet anders. Helemaal omdat zij in de avonduren ook nog bezig was met het afronden van de master Science Management of Technology. Hoezo ambitieus? “Er kwam het eerste jaar veel op mij af. Nieuwe indrukken, kennis opdoen en ondertussen druk bezig alle collega’s te leren kennen. Een nieuwe baan tegelijkertijd met een scriptie zorgde ervoor dat mijn hoofd op volle toeren draaide. Maar wel op een leuke manier! Ik merkte vanaf dag 1 hoe belangrijk de rol van communicatieadviseur is in de organisatie. We zijn als ontwikkelaar en bouwer van leefgebieden met zoveel verschillende thema’s bezig. Duurzaamheid, digitalisering, verbeteren, innoveren. Maar ook diversiteit en inclusie. En de vakgroep communicatie heeft hier altijd een rol in. Je hebt met alles en iedereen te maken. Er is echt geen vakgroep met wie ik geen contact heb.” De rol van communicatieadviseur is soms nog wel eens moeilijk te duiden vertelt Marlijn met een glimlach op haar gezicht. “Ik merk dat niet iedereen altijd doorheeft dat achter alles wat je creëert, of het nou een artikel is of een video, een strategie schuilt. Je bent altijd bezig met wat je wilt bereiken en stemt het medium en tone of voice af op doelgroep. Je moet weten wie je doelgroep is en wat ze drijft om ze in beweging te krijgen. Ik zie het ook als mijn taak om collega’s hierin mee te nemen. Communicatie moet effectief ingezet worden, anders heeft het geen zin.” 

Ik merkte vanaf dag 1 hoe belangrijk de rol van communicatieadviseur is in de organisatie

We zijn als ontwikkelaar en bouwer van leefgebieden met zoveel verschillende thema’s bezig

Er is echt genoeg te doen 

Marlijn is verantwoordelijk voor alle corporate communicatie van Dura Vermeer Bouw Midden West, zowel intern als extern. Extern betekent dit het onderhouden van de website en social media, maar ook het uitrollen van online campagnes en de organisatie op de kaart zetten. Intern is zij continu bezig met het ontvangen, doorgeven en beschikbaar maken van informatie. “Er is echt genoeg te doen. Uiteraard kan ik dit niet allemaal alleen. Ik werk veel samen met tekstschrijvers, grafisch vormgevers, fotografen en videobedrijven. Superleuk! Het is zeer afwisselend.” Dura Vermeer Bouw Midden West is één van de werkmaatschappijen van de Divisie Bouw & Vastgoed en werkzaam in regio midden – west Nederland. Die regio kent Marlijn inmiddels als geen ander. “De ene dag ben ik bijvoorbeeld bij project TudorPark in Hoofddorp voor een interview met de uitvoerder, de andere dag ben ik bezig met een videoproductie van onze projecten in Amsterdam-Noord of heb ik een strategiedag bij het hoofdkantoor van de Divisie Bouw & Vastgoed waar ik samen met de communicatiecollega’s van de werkmaatschappijen werk aan maatschappelijke thema’s. Je hebt alle vrijheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, het gaat echt op basis van vertrouwen.”  

Verbinden en verhalen naar buiten brengen

Op de vraag waar Marlijn de meeste energie van krijgt in haar werk heeft ze direct antwoord: “Ik ben echt de ‘oren en ogen’ van de organisatie. Omdat communicatie overal bij betrokken is kan ik heel makkelijk mensen en projecten aan elkaar verbinden, en zo initiatieven verder brengen. Daar word ik heel blij van. We zijn met zoveel buitengewone projecten, activiteiten en initiatieven bezig, collega’s hebben dat vaak half niet door. Het leuke van mijn werk is dat ik die buitengewone verhalen echt tastbaar kan maken, in woord en beeld. Dan ontwaakt er ook altijd een stukje trots.”  

 

Werken bij Dura Vermeer Bouw Midden West
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.